מתכון למרק עגבניות ושעועית

 
רוצים לקצר את זמן ההכנה? השתמשו בשעועית קפואה
רוצים לקצר את זמן ההכנה? השתמשו בשעועית קפואה צילום: יהודה סלומון
 
עודכן 07:33 09/11/2011

העגבניות המתקתקות פוגשות שום שמוסיף חריפות עדינה ושעועית שמעבה את המרק והופכת אותו לסמיך, משביע ובעיקר טעים במיוחד

 
 
 
 
 

מצרכים (ל ־6 מנות):

1 ק"ג עגבניות תמר, או ¼1 ק"ג עגבניות אשכול אדומות

2 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים

2 שיני שום כתושות

1 ליטר מרק צח (אפשר מאבקה)

2 כפות רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית סוכר

מלח ופלפל

1 כף קורנפלור

2 כפות מים

400 גרם שעועית לבנה קפואה

כוסברה קצוצה לעיטור

 

אופן הכנה:

  • רוחצים את העגבניות וקולפים אותן. על מנת שהקליפה תרד בקלות, יש לחלוט את העגבניות במים רותחים, יוצרים חתך דמוי צלב בקליפה בתחתית כל עגבנייה, מניחים את העגבניות בקערה גדולה ויוצקים עליהן הרבה מים רותחים. משהים דקה, שופכים את המים ומסירים את הקליפה במשיכה.
  • קוצצים את עגבניות התמר (לחתיכות גדולות) ואם משתמשים בעגבניות אשכול חוצים, מסלקים את הגרעינים וקוצצים.
  • קוצצים את הבצלים, מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שיתרכך. מוסיפים את השום ומערבבים.
  • מוסיפים לסיר את העגבניות, מרק, רסק עגבניות, פפריקה, סוכר מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מביאים את המרק לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות.
  • בוללים את הקורנפלור ב־2 כפות מים ובוחשים לתוך המרק.
  • מוסיפים לסיר את השעועית ומביאים את המרק שוב לרתיחה.
  • מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות, טועמים ומתקנים טעמים.
  • יוצקים את המרק לצלחות הגשה ומעטרים בכוסברה.

 

המתכון מתוך הספר "בקלי קלות" מאת דנית סלומון, הוצאת "קוראים".

 

מחפשים עוד מתכונים חמים וטעימים? נסו את אלה:

תבשיל קציצות ואורז

טבעות דלורית במילוי בשר

פלפלים ממולאים בבשר ואורז

עוף ממולא באורז ובבשר

פשטידת פסטה, פטריות וכרישה

מאפה פתיתים מוקרם

שניצלים במגוון ציפויים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.