מתכון למעורב ירושלמי

 
הוא נולד בשנות ה-60 באחת הסטייקיות הירושלמיות
הוא נולד בשנות ה-60 באחת הסטייקיות הירושלמיות צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 08:05 11/11/2011

טיגון מהיר במחבת של כבדים, חזה עוף, לבבות ובצל יוליד את מנת המעורב ירושלמי המושלמת, שכיף לאכול עם טחינה בתוך פיתה

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 כפות שמן

2 בצלים 

5 שיני שום

300 גרם חזה עוף

200 גרם כבדי עוף מוכשרים

150 גרם לבבות עוף

150 גרם טחולי עוף נקיים

1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

1/4 כפית כורכום

קורט מלח

1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס

פיתות

טחינה

צרור בצל ירוק

 

אופן הכנה:

  • קוצצים את הבצל והשום.
  • חותכים את חזה העוף לקוביות, את כבדי העוף לרבעים וחוצים את הלבבות.
  • מחממים מחבת כבדה וגדולה עם שמן ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוציאים את הבצל המטוגן ומניחים בצלחת בצד.
  • מוסיפים לאותה מחבת בה טוגן הבצל את חזה העוף והכבד ומטגנים במשך 2 דקות.
  • מוסיפים למחבת את הלבבות, הטחול התבלינים והבצל המטוגן, מערבבים וממשיכים לטגן במשך עוד כ - 8 דקות (בוחשים את התבשיל מדי פעם).
  • מגישים המעורב הירושלמי עם פיתות, הרבה טחינה ובצל ירוק קצוץ מעל.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

מינט סטייק

ארטישוק במילוי פטריות ועשבי תיבול

 

 
עוד כתבות במדור ארוחת שבת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.