מתכון לעוגת פיסטוקים ואגסים בחושה

 
אי אפשר לסרב לעוגה בחושה אוורירית וטעימה לצד כוס תה או קפה
אי אפשר לסרב לעוגה בחושה אוורירית וטעימה לצד כוס תה או קפה צילום: שלומי בנעטיה
 
עודכן 19:45 11/11/2011

כשמתחשק בבוקר משהו טעים ומתוק - עוגה בחושה וקלה להכנה שמשלבת פיסטוקים ואגסים עסיסיים

 
 
 
 
 

תבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס"מ

 

מצרכים:

2 אגסים גדולים

25 גרם חמאה

3 כפות סוכר

 

לעוגה:

250 גרם חמאה רכה

250 גרם סוכר

4 ביצים בגודל XL (בטמפרטורת החדר)

1 מקל וניל

2 כוסות קמח

1/2 שקית אבקת אפייה

1/2 כוס פיסטוקים לא קלויים קצוצים גס

3 כפות אמרטו

אבקת סוכר, לקישוט

 

אופן הכנה:

  • קולפים ופורסים את האגסים לשישיות או לקוביות גדולות.
  • מקפיצים את האגסים במחבת עם 25 גרם חמאה וסוכר עד להתקרמלות. מצננים.
  • מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, גרגרי מקל הווניל והסוכר במהירות בינונית במשך כ 4-3 דקות, מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי פעולת הערבול עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • מנפים את הקמח עם אבקת האפייה, מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות איטית, מוסיפים את תערובת הקמחים לקערת המיקסר וממשיכים בערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים לבסוף את הפיסטוקים, האגסים והאמרטו לתערובת ומערבבים בעדינות.
  • יוצקים את התערובת לתבנית "קוגלהוף" בקוטר 22 ואופים בתנור שחומם מראש ל - 175 מעלות במשך כ 60-50 דקות (עד שהקיסם יוצא עם מעט פירורים).
  • בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת לימון ומרציפן בחושה

עוגיות פיננסייר שוקולד

מאפינס בננה תמר

 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.