מתכון לעוגת לימון ומרציפן בחושה

 
מיזוג מושלם בין חמיצות הלימון ומתיקות המרציפן
מיזוג מושלם בין חמיצות הלימון ומתיקות המרציפן צילום: שלומי בנעטיה
 
עודכן 19:46 11/11/2011

מושלמת לצד כוס תה חמימה ומפנקת. עוגת לימון בחושה ואוורירית המשלבת באופן מופלא בין חמיצות הלימון ומתיקות המרציפן

 
 
 
 
 

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק

 

מצרכים:

3 ביצים

1 כוס סוכר

קורט מלח

1 כף דבש

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

1 ו- 1/4 כוסות קמח

1/2 שקית אבקת אפייה

1/2 גביע שמנת חמוצה

50 גרם חמאה מומסת

50 גרם מרציפן (50% שקדים לפחות)

 

לסירופ:

1/2 כוס מיץ לימון טרי

1/4 כוס סוכר

  

אופן הכנה:

  • מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הביצים, הסוכר, המלח, הדבש, מיץ וקליפה מגוררת מלימון עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מנפים קמח ואבקת אפיה ומשלבים אותם במהירות איטית לתוך התערובת.
  • מוסיפים לקערת המיקסר את השמנת החמוצה, החמאה המומסת והמרציפן וממשיכים לערבב.
  • יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ או ל-2 תבניות אינגליש קייק.
  • אופים בתנור בטמפרטורה של 160 מעלות במשך כ 50-45 דקות. מצננים.
  • מביאים לרתיחה בסיר את כל חומרי הסירופ.
  • מורחים את הסירופ על העוגה ומגישים. 

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת פיסטוק ואגסים בחושה

עוגיות פיננסייר שוקולד

מאפינס בננה תמר

 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.