מתכון לעוגיות פיננסייר שוקולד

 
מרובעות, שוקולדיות, מפנקות וממכרות
מרובעות, שוקולדיות, מפנקות וממכרות צילום: שלומי בנעטיה
 
עודכן 19:48 11/11/2011

הכנה קצרה, פשוטה ומהירה - עוגיות שוקולד אלגנטיות וממכרות שדומות במרקמן האוורירי לעוגת שוקולד

 
 
 
 
 

מצרכים:

300 גרם אבקת סוכר 

100 גרם אבקת שקדים ללא קליפה

110 גרם קמח

3 גרם אבקת אפייה

150 גרם חמאה

30 גרם ריבת/מחית משמש חמה

6 חלבונים

1 כפית תמצית וניל

100 גרם שוקולד מריר מומס

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל החומרים היבשים במיקסר עם וו גיטרה.
  • ממיסים היטב במחבת את החמאה, הוניל ואת מחית המשמש עד קבלת ריבה/מחית נוזלית חומה.
  • יוצקים את החמאה ומחית המשמש לתוך תערובת היבשה שבקערת המיקסר תוך כדי תנועה איטית של המיקסר.
  • מוסיפים מחצית מן החלבונים לתערובת על מנת להשוות טמפרטורות, ולאחר מכן, מוסיפים את יתרת החלבונים.
  • ממיסים את השוקולד ומוסיפים אותו בהדרגה לתוך התערובת שבקערה.
  • מקררים את התערובת במשך כ - 30 דקות.
  • יוצקים או מזלפים את התערובת לתוך תבנית אינגליש קייק קצרה/לתבניות בבקה אישיות/ לתבנית סיליקון עם שקעים של עוגיות מלבניות המיועדות לפיננסייר.
  • אופים בתבנית עוגיות פיננסייר מלבניות בטמפרטורה של 190 מעלות במשך כ - 8 דקות עד קבלת גוון זהוב והתרוממות המסה במרכז כל תלולית. (אפיה בתבנית בבקה תעשה בטמפרטורה של 190 מעלות במשך כ - 13 דקות ובתבנית אינגליש קייק בטמפרטורה של 190 מעלות במשך כ - 25 דקות).

 

טיפים:

  • חובה לנפות את כל החומרים היבשים שמתכון.
  • יש להשתמש בחמאה חמה בלבד.
  • יש להקפיד על הוספת החלבונים בשני שלבים.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת פיסטוק ואגסים בחושה

עוגת לימון ומרציפן בחושה

מאפינס בננה תמר

 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.