אומרים לא לסוכר • 2 סלטים מעולים

 
אפשר להתפנק על מנות טעימות ומרשימות ללא טיפת סוכר
אפשר להתפנק על מנות טעימות ומרשימות ללא טיפת סוכר צילום: חברת סאנופי
 
עודכן 08:43 14/11/2011

לרגל יום הסכרת הבינלאומי בחרנו לפנק אתכם ב-2 סלטים מרעננים, מיוחדים ומעל הכל בריאים של השף ישראל אהרוני - סלט עוף עם אבוקדו וסלט פטריות ברוטב חרדל ומיונז

 
 
 
 
 

מי מאיתנו לא מכיר חבר, קרוב משפחה או שכן שחולה במחלת הסכרת? האחד שומר בעקבות המחלה על דיאטה, האחר נוטל כדורים והשלישי מזריק לעצמו אינסולין. לא בכדי ארגון הבריאות העולמי הכריז על הסכרת כעל אחת המגפות של המאה ה-21. לפי הערכות מספר הסוכרתיים צפוי לעלות מ-171 מיליון בשנת 2007 לכ-366 מיליון איש עד שנת 2030 כשהסיבות העיקריות לעליה בשכיחות המחלה הינן השמנה, מיעוט בפעילות הגופנית, קצב גידול והזדקנות האוכלוסייה.

 

סכרת היא למעשה מחלה מטבולית שמתאפיינת ברמות גבוהות של סוכר בדם. ההערכה היא כי רק שליש מהחולים עם סכרת חווים את התסמינים האופייניים של המחלה, כמו השתנה תכופה, צמאון מוגבר, טשטוש ראיה, עייפות, גרד באיזור איבר המין וירידה במשקל. תסמינים אלו מופיעים רק כאשר ערכי הסוכר גבוהים מאוד, אולם ערכי גלוקוז אף נמוכים מכך, אך גבוהים מהנורמה לאורך זמן, עלולים להוביל להופעת הסיבוכים הכרונים של המחלה. 

 

בישראל מעריכים כי ישנם כ 400 אלף איש שחולים בסכרת ועוד מספר דומה של אנשים שנמצאים בשלבים המוקדמים של המחלה ומוגדרים כחולים "טרום סכרתיים". שכיחות המחלה בארץ הינה 8%-6% מכלל האוכלוסייה, כאשר בגילאים מבוגרים שכיחותה עולה לכדי 15%. הבשורה המעודדת היא שעם העלייה בשכיחות הסכרת מתרבים פיתוחים חדשים, אשר מאפשרים שליטה טובה יותר ברמות הסוכר ושמירה על איכות חיים גבוהה לצד המחלה.

  

סלט פטריות

 

מצרכים (ל-4 מנות):

2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות (ניתן להמיר בסלסלת פורטבלו ושמפיניון)

1 ראש אנדיב טרי

צרור עלי רוקט טריים

50 גרם אגוזי לוז קלויים, שבורים גס

5 בצלים ירוקים

20 עלי בזיליקום טריים

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית

4 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כף חרדל דיז'ון חלק

1 כף מיונז קל

מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • מסירים וזורקים את רגלי הפטריות, פורסים אותן לאורכן לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר.
  • מפרידים את עלי האנדיב וחותכים אותם לחצי.
  • מערבבים בקערית את חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
  • קוצצים את הבצל הירוק.
  • מניחים את הפטריות, עלי האנדיב, הבצל הירוק, עלי הבזיליקום והרוקט בקערה גדולה.
  • יוצקים פנימה את הרוטב ומערבבים בעדינות.
  • מוסיפים את האגוזים, מערבבים קלות ומגישים.

 

הערה: המנה מכילה כ-240 קלוריות.

 

 
שמירה על אורח חיים איכותי ותזונה נבונה ובריאה
שמירה על אורח חיים איכותי ותזונה נבונה ובריאה צילום : חברת סאנופי
 

סלט עוף, מלפפונים ואבוקדו

 

מצרכים (ל-4 מנות):

2 חזה עוף מנוקים משומן וגידים

1 כף שמן זית

2 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל שחור גרוס

1 כף קליפת לימון מגוררת

3 כפות מיץ לימון

4 מלפפונים קטנים וטריים בקליפתם

1 אבוקדו בשל

4 בצלים ירוקים

1 כף ג'ינג'ר

1/2 כוס כוסברה

 

לרוטב: 

2 כפות שמן זית

4 כפות מיץ לימון

1 כף חרדל חלק

מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • חותכים את חזה העוף לקוביות של כסנטימטר.
  • מחממים מעט שמן במחבת וכאשר הוא חם מאד, מכניסים את קוביות העוף והשום, ממליחים, מפלפלים ומטגנים תוך כדי עירבוב במשך כשלוש דקות עד שהעוף מזהיב מעט.
  • מוסיפים למחבת את החרדל, מיץ וקליפת הלימון.
  • מערבבים ומבשלים יחד במשך עוד כ - 2 דקות. מצננים.
  • חותכים את המלפפונים והאבוקדו לקוביות.
  • קוצצים את הבצל ירוק, הג'ינג'ר והכוסברה.
  • מערבבים בקערה את העוף ביחד עם כל שאר המרכיבים.
  • מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב יוצקים אותו על תערובת העוף והירקות ומערבבים. לפני הגשה, מוסיפים למנה את הכוסברה ומערבבים.

 

הערה: המנה מכילה כ-436 קלוריות.

 

המתכונים באדיבות השף ישראל אהרוני לחברת "סאנופי" יצרנית התרופות המובילה בתחום הטיפול בסכרת, שהפיקה לרגל יום הסכרת הבינלאומי חוברת מתכונים מיוחדת. את כתיבת המתכונים ליוותה הדיאטנית הקלינית, גב' סמדר בירנבוים, שסייעה בהתאמת המתכונים לסכרתיים ובמתן ייעוץ דיאטתי קליני.

 

מחפשים עוד מתכונים ללא סוכר? נסו את אלה:

עוגת שוקולד

פוקצ'ה עם עגבניות, זיתים ובזיליקום 

פאי משמשים

עוגיות קוואקר, אגוזים וצימוקים

עוגת גזר

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.