בוז'ו מה? בוז'ולה – חגיגה של יין ואוכל

 
כוס יין ראשונה על הבית במסעדת כרמים
כוס יין ראשונה על הבית במסעדת כרמים צילום: יח"צ
 
עודכן 01:08 13/11/2011
אוכל נענע 10

בעיירה קטנה בצרפת החל חג יין בינלאומי שיצוין ביום חמישי הקרוב במיטב מסעדות הארץ. מפסטיבל יינות מקומיים במסעדת 'נחלים', דרך הדרכות יין חינמיות ב'לגעת באוכל' ועד מזיגה ראשונה של משקה חדש במתחם השף ניר צוק. וגם: חוגגים בבית? רעיונות לציוד יין מיוחד

 
 
 
 
 

הבוז'ולה, חבל בדרום בורגונדי בצרפת, מתעורר מתרדמתו מדי שנה, ביום חמישי השלישי בחודש נובמבר, ותושביו עסוקים כולם בחגיגה השנתית הגדולה של השקת יין הבוז'ולה הצעיר שהבשיל זה עתה. אירועי ההשקה מתחילים בהתכנסות תושבי המקום וקהל תיירים גדול לתחרות טעימת יין. בשעות הלילה מתחילות חגיגות השקת היין החדש, ובדיוק בחצות פותחים תושבי העיירה את חביות היין הצעיר שהבשיל במהלך השנה שחלפה.

 

עם השנים, מסורת זו התפרשה הרחק מעבר למחוז בורגונדי, והחג המקומי הפך ליום בינלאומי אשר חוגג את היין ואת האוכל. השנה יצויין החג בתאריך 17/11, ולכבודו מיטב המסעדות ארגנו ערבים מיוחדים של יין טוב ואוכל מעולה. אספנו בשבילכם את מיטב המנות, היינות והשפים אשר יצטרפו לחגיגה.

 

פורטרהאוס

ארוחת הבוזו'לה, שתתקיים בתאריכים ה-16+17.11.11 במסעדת הבשר הותיקה פורטר האוס תציע מנות זוגיות בניחוח צרפתי, ותכלול 2 כוסות יין, פתיחים, מנה עיקרית זוגית, שתי תוספות ושתי כוסות קפה במחיר 230 ש"ח.

 

בין המנות המיוחדות אשר הרכיב השף יוסי אסרף יוצעו: הצלע ה-12 נתח קוט דה בף זוגי עם ציפוי גבינה כחולה ופירורי לחם. אונגלה- נתח הקצבים זוגי בזיגוג יין אדום. אנטריקוט - נתח אנטריקוט זוגי מלב הנתח, עסיסי ומשובח.

מסעדת פורטרהאוס אזה"ת תל מונד 09-7969666

  

 
מסעדת קורדיליה תציע טעימה מיין הביכורים של חוות צוק
מסעדת קורדיליה תציע טעימה מיין הביכורים של חוות צוק צילום : מור סגל
 

מתחם השף ניר צוק

ביום חמישי ה- 17/11/11 יחלצו הפקקים בקולות תרועה ויין הביכורים הראשון שמיוצר בחוות צוק, ימזג כמו מים לכוסות האורחים לרקע שנסונים צרפתיים ותפריטים מיוחדים בשלוש המסעדות שבמתחם השף. על היין: היין עשוי מענבי מרלו, הגדלים על המדרונות התלולים, בחלקו המזרחי של עמק האלה, בפינה הידועה בצינתה העזה בלילה ובשמש הבוקר המלטפת. צבע סגול עז וטעמי פרי עזים.

 

בקורדליה תוצע ארוחת טעימות בת שבע מנות, ויין בוז'ולה ללא הגבלה ב 225 ₪ לאורח. בנועה ביסטרו תוגש ארוחת פינוק ויין בוז'ולה ללא הגבלה ב 155 ש"ח לאורח. בג'אפה בר מסיבת בוזולה , עם הופעה של "דורין לוי", לאורחי הג'אפה יוצע יין בוז'ולה ללא הגבלה ב - 55 ש"ח.

 

להזמנת מקומות למסעדות במתחם 03-5184668 :

מתחם השף ניר צוק, יפת 30, יפו. 
 

מסעדת נחלים

מידי שנה מגיעים לחגיגות הבוז'ולה במסעדת נחלים קרוב ל- 1000 איש לטעום , להכיר, וללגום ממיטב היינות שיש לרמת הגולן להציע.

 

היקבים שנבחרו להוביל את חגיגות הבציר השנה במסעדה הם: יקב רמות נפתלי שיציג בוזו'לה 2011, יקב בזלת הגולן, יקב מאור, יקב דלתון ויקביי בנימינה. היקבים יציגו יינות צעירים ויגישו טעימות ממגוון היינות של השנה האחרונה. השפית ענת בונן הכינה תפריט שיכלול חמש מנות טאפאס מנצח שיוגש לאורחים במהלך כל הערב. התפריט יכלול : סביצ'ה של דגי ים טריים ופירות ים, ברוסקטת  ירקות וממרח חצילים, קוקטייל שרימפס, יקיטורי אנטריקוט, רול רוסטביף ועלים צעירים.המחיר עומד על 55 ש"ח לאדם וכולל יין וכיבוד חופשי כל הערב.

 

האירוע יתקיים ביום חמישי 17.11.2011, החל משעה 20:00

נחלים, גן הצפון, צומת מעיין ברוך גליל עליון, טל. 04-6904875

 

 
מסעדת טרקלין תשתף פעולה עם יקב צ'ילאג
מסעדת טרקלין תשתף פעולה עם יקב צ'ילאג צילום : שי בן אפרים
 

הטרקלין בר בשר

השף משה יוחנן והסומלייה יוסי בן אודיס מ"הטרקלין"- ביסטרו בשר ויין, יערכו השנה את חגיגות הבוז'ולה בשת"פ עם יקב צ'ילאג החל מיום רביעי ה-16.11.11 ועד למשך כל סופ"ש. לצד תפריט הבשרים במקום, יוגשו מגוון מנות המתאימות ליינות במבינו של צ'ילאג או מבושלות ביין במבינו - סדרת היינות ה"צעירה" של היקב אשר מתיישנת כשנה בחביות אלון צרפתי משובחות.

 

בין המנות: אוסובוקו בקר בירקות שורש ויין מרלו במבינו של צ׳ילאג, כבדי עוף בריבת בצל ויין בלנד במבינו, ברזאולה איטלקית - נתח שייטל מושרה במלח גס עם יין במבינו ועשבי תיבול - מוגש בלווי מלון טרי.

"הטרקלין"- ביסטרו בשר ויין, נחלת בנימין  41 ת"א 03-5660013

 
 
מאפה סלמון וגבינות - ספיישל לחג הבוזו'לה במסעדת כרמים
מאפה סלמון וגבינות - ספיישל לחג הבוזו'לה במסעדת כרמים צילום: יח"צ

כרמים

השף סהר רפאל בחר לציין את הבוז'ולה על ידי הכנת מנות ספיישל. כוס היין הראשונה שתימזג לחוגגים תהיה על חשבון הבית. בין מנות ספיישל יכללו : מאפה גבינות וסלומון בתוספת עגבניות וגבינות, קאדאיף עם עלי תרד וגבינת עזים פיסטוקים, חמאה ויין מוסקט, ובצלים ממולאים בבשר טלה, פיסטוקים וראסאל חנת ברוטב סילן והל .

 

החגיגות יתקיימו ביום חמישי, 17 בנובמבר 2011, החלה מהשעה 21:00. מומלץ להזמין מקומות מראש.

"כרמים", במושב סגולה, טלפון להזמנות: 08-8505859

 

מרינדו בנמל

מסעדת מרינדו בנמל, הממוקמת על המזח בעין גב מוקפת בסירות דייגים וספינות השייט, מציעה במהלך הערב טעימה ממבחר גדול של יינות מיקבים בארץ ובעולם, ותפריט טעימות ממבחר מנות המסעדה, בניצוחו של שף גיא בן שמחון הכולל: בייבי ניוקי עם פטריות וחומץ שמפניה, קרפצ'יו בקר בכוס מרטיני, מיני פיתה עם פלאפל וחמוצים, שיפוד צ'וריסוס על כרוב צבעוני כבוש, קפוצ'ינו של ארטישוק ירושלמי עם ערמונים, ברוסקטת סינטה עם קרם חציל שחור ורוקט, טורטיה פרגית עם BBQ ועגבניות צלויות, מיני סופלה שוקולד חם, קסטה עם גלידת וניל עוגיות ועוד.

מחיר- משתנה לפי המנות, כולל טעימת יינות.

 

מומלץ להזמין מקומות מראש.

חמישי, 17 בנובמבר, החל מהשעה 20:00

"מרינדו בנמל", קיבוץ עין גב - 04-6658037

 

רוברג

המסעדה הצפונית תפתח את חגיגות הבוזו'לה יום לפני כולם, ותגיש תפריט טעימות עשיר וייחודי, ונגן סקסופון ילווה את החוגגים בנעימות צרפתיות. בארוחה יושק יין הביכורים של יקבי בנימינה- B (בייבי) - יין קליל ופירותי המתאים למגוון מנות, המיוצר בהתאם למסורת הכפרית בבוזו'לה.

 

בין המנות הראשונות שיוגשו לשולחן, יוכלו האורחים ליהנות מ:סלט זרזיר, סלט חסה עם פסי סלק ושומר, סביצ'ה טונה אדומה, חציל עם קונפי עגבניות ועוד. כמנות ביניים, יוגשו: פילה סלמון ושומשום ברוטב יין לבן, מרק בצל אלזסיני עם גרסיני, ואז סורבה לימון עם גויאבה- כמרענן חך. המנות העיקריות שנבחרו לאירוע: כתף טלה על פתיתים ועדשים, חזה עוף במילוי ירקות מהמעשנת עם יין אדום פיקנטי וסלמי, אסאדו, ושיפודי פרגית עם פלפלים בליווי בטטה עשויה על הגריל. ולמי שנשאר עוד מקום למתוק: יוזמן ליהנות מצלחת הקינוחים של תמי רוברג.

 

הארוחה החגיגית תתקיים ביום רביעי, 16/11. המחיר לזוג: 360 ש"ח  (כולל כוס יין הביכורים B  של יקבי בנימינה)

מסעדת רוברג, כתובת: לבנים (כרבע שעה מטבריה) טלפון להזמנת מקום:  04-6715656

 
הדרכות יין חינם ב'לגעת באוכל'
הדרכות יין חינם ב'לגעת באוכל' צילום: שוקה כהן

לגעת באוכל

החגיגות במרכז הקולינרי ינוצחו על ידי יואב שוורץ, הבעלים של המרכז המקצועי הכשר ליין "שירת היין" הפועל במקום, ובמסגרתן יושק לראשונה יין בוז'ולה כשר מחבל בוז'ולה של יקב Georges Duboeuf.החגיגה כוללת דוכני טעימת יינות בוז'ולה כשרים של מיטב היקבים הגדולים ויקבי בוטיק (בעלות של 15 ₪ וכוס יין מתנה), שלל מבצעים והנחות על מגוון היינות ומוצרים נלווים וסדרת סדנאות מקצועיות (בהרשמה מראש) שיועברו על ידי מיטב היקבים ללא תשלום, מדי שעה עגולה.

 

בין היקבים המשתתפים: יקבי כרמל, יקבי טפרברג, יקבי בנימינה, יקבי אור הגנוז, יקבי רמת הגולן ויקבי ברקן.

החגיגות יתקיימו ביום חמישי 17.11.11 בין השעות 17:00-22:00, וביום שישי 18.11.11 בין השעות 10:00-14:00.

לגעת באוכל. הקניון הגדול (אבנת) בפ"ת 03-5030555

 

 
פיית מזיגה ליין של חברת נאופלם
פיית מזיגה ליין של חברת נאופלם צילום : יח"צ
 

למי שיבחר לציין את החג בארוחה ביתית משובחת, הנה כמה אביזרים מעניינים לשיפור חוויית היין שלכם:

 

The cook store

רשת The Cook Store מציעה מארז חולץ פקקים משוכלל מבית kitchen craft, המעוצב בסגנון מהודר, נח לאחיזה ומבטיח פתיחה קלה של הבקבוק בתנועת יד אחת: באמצעות העלאה והורדה של הידית השולפת את הפקק בקלות (179.90 ש"ח), חולץ פקקים מעוצב מבית OXO, בעיצוב אלגנטי קלאסי, העשוי מגוף פלסטיק קל לנשיאה, המבטיח הברגה ישירה לתוך פקק השעם - למניעת פגיעה (64.90 ש"ח). לנוחות מזיגה, ומשפך ומאוורר בקבוקים המבטיח מזיגה מושלמת (משפך ומאוורר לבקבוק - 17.90 ש"ח).

 

רשת The Cook Store מתמחה בכלים, ציוד ואביזרים למטבח ממיטב החברות המובילות בעולם. לפרטים נוספים: 1800-384-838

 

נאופלם

בקולקציה מבית "נאופלם", כלים לחיים בריאים, מציעים: מצנן יין ארגונומי, בעיצוב הייטק, המצנן מיועד לקירור בקבוקי יין ושמפניה עד 1 ליטר (249.90 ש"ח), כולל שני מיכלי פלסטיק נשלפים (לקירור במקפיא לפני ההגשה), בתוספת מנגנון סגירה אוטומטי. לטקס החליצה : מבחר פותחני יין, בעיצוב קלאסי בתוספת וו הברגה לחליצה מהירה ואלגנטית וכן פותחים רב שימושים ולהשלמת התהליך (39.90-79.90 ש"ח), בפיית מזיגה שמתלבשת על הבקבוק (34.90 ש"ח).

 

את מוצרי "נאופלם" הבריאותיים ניתן למצוא בחנות הקונספט החדשה בנחלת בנימין 113 בתל אביב, ובחנויות המתמחות.

 
כוסות יין לבן של Schott Zwiesel
כוסות יין לבן של Schott Zwiesel צילום: יח"צ

Schott Zwiesel

מותג כלי היין היוקרתי מוציא לכבוד החגיגות מהדורה של כוסות טריטאן קריסטל יחודיות: כוסות ליין לבן, בעלות נפח קטן שעוזר להן לשמור על ניחוחו וקרירותו, ורגל ארוכה כדי לא לאפשר לחום היד לחמם את היין, כוסות ליין אדום, בעלות נפח גדול ופיה רחבה שתאפשר ליין לבוא במגע עם אוויר, ורגל קצרה, המאפשרת את מגע היד עם הכוס וכתוצאה מכך התחממות היין. כל כוסות היין מהמדורה החדשה של החברה מיוצרות בטכנולוגיה חדשה ומורכבות מחומרים יחודיים, ולכן יש להן עמידות גבוהה נגד שברים, עמידות לשטיפה במדיח וברק טבעי לאורך שנים. מחיר לכוס: 22-69 ש"ח. 

את מוצרי Schott Zwiesel ניתן להשיג בחנויות המובחרות ובבית היבואן מ.ג.א סחר בע"מ: רחוב חרוב 8 אודים, 09-8355701.

 

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

ראיון עם מנהל היצוא של יקב בלו נאן

אזורי יין בישראל - כתבה ראשונה בסדרה

רשמים וטעימות מתערוכת סומלייה 2011

מתכון למאפינס עם בננה ופקאן סיני

יין ובריאות מאז ועד היום

טרנד חדש: מרתפי יין בעיצוב אישי

wineblog - בלוג יין ישראלי

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.