מרק מבית אמא • פרק 13

 
יודעים איזה מרק יואב בר אוהב?
יודעים איזה מרק יואב בר אוהב? צילום: מאראבו
 
עודכן 09:05 14/11/2011

הימים הופכים סגריריים והשף יואב בר נכנס לאווירה חורפית ומתלבט איזה מנה להכין לסרוויס. ברגע האחרון הוא נזכר במנה אהובה ומחממת מבית ילדותו - מרק שומר עם קישואים, סלרי ושום

 
 
 
 
 

למרות שהחורף עדיין לא ממש כאן, אני כבר מתחיל להרגיש אותו במסעדה. איך אתם שואלים? כשאנשים שמתקשרים למסעדה כבר בשעות הבוקר ושואלים "האם יהיה מרק היום?" ובשעה 13:00 סיר המרק שהכנתי לסרוויס הצהריים כבר נגמר, אז אני יודע שלסועדים נהיה קר ושבא להם לחמם את עצמם ושהחורף כבר כאן.

 

אני אישית מאוד אוהב מרק ועבורי מרק מהווה ארוחה של ממש. לפני שהסרוויס מתחיל, אני מוזג לעצמי קערה מלאה של מרק וגומע אותו במהירות לפני שכל הלחץ והבלגן נותנים את אותותיהם. המרק תמיד עוזר לי להתחיל ולהתניע את היום ובכלל, מי יודע מתי תהיה הפעם הבאה שאמצא זמן לאכול?

 
"מגניב לעצמי צלחת מרק אחת לפני יום עבודה עמוס"
"מגניב לעצמי צלחת מרק אחת לפני יום עבודה עמוס" צילום: מאראבו

כשמתחיל לו החורף יש המון מתכונים שמתרוצצים לי בראש כמו מרק עדשים, מרקי ירקות לכל סוגיהם, מרק כרובית, דלעת, ארטישוק ירושלמי ועוד. כשאני נכנס לאווירה החורפית אני מיד חושב איזה מרק יככב בתפריט החורף של המסעדה, חורף אחד היה זה מרק חצילים שרופים ובחורף שלאחריו היה זה מרק כרובית. החורף הזה שבא עלינו לטובה אני מתלבט איזה מרק יככב בתפריט שלי? חיפשתי בשוק, הלכתי לבקר אצל מגדלי הפירות והירקות בשטחים החקלאיים מסביב למושב בו אני גר ולא מצאתי מה שרציתי.

 

ואז, עלה בי זיכרון מימי ילדותי של מרק שומר, סלרי, קישואים ושום. מרק זה היה ממתין לי כשהייתי חוזר מבית הספר, כאשר כבר ברחוב הייתי מריח את ריחו המשכר של המרק. הניחוח הנהדר הזה של השומר עלה באפי הבוקר כשחשבתי איזה מרק כדאי להכין לסועדים במסעדה. אם להודות על האמת, בתור ילד הייתי אוכל את מרק השומר בעיקר כשהייתי חולה או מצונן שכן לשומר ולשום סגולות מרפאות רבות. וכעת, כשעונת השפעות בפתח זו הזדמנות מצויינת להוציא את הסיר מהארון למלא אותו במים, ירקות ובמספר מצרכים בסיסיים ולהכין מרק טעים, חם ומהביל.

 

אז הבוקר לאחר שעברתי בשוק וקניתי קישואים, סלרי ושומר נכנסתי למטבח והכנתי את המרק המנצח לארוחת הצהריים. תוך מספר דקות עלה שוב הריח המוכר והאהוב של המרק מבית ילדותי והתפשט לו בכל המסעדה. כמובן שלא יכולתי להתאפק ולקחתי לי קערית, מילאתי אותה ולגמתי בהנאה רבה.

 

 
ריח ממכר של מרק יתפשט בכל הבית
ריח ממכר של מרק יתפשט בכל הבית צילום : מאראבו
 

מרק שומר, קישואים, סלרי ושום

 

מצרכים:

1 שומר

3 גבעולי סלרי

2 קישואים

צרור שמיר

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

צרור נענע

1 שן שום

1 כף שמן זית

1 ליטר מים

מלח ופלפל

קורט כורכום

 

אופן הכנה:

  • חותכים את השומר לקוביות ופורסים את הקישואים, השום והסלרי.
  • קוצצים את עשבי התיבול.
  • מאדים בסיר עמוק את הירקות והשום כמשך כדקה מכל הצדדים.
  • מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את עשבי התיבול מתבלים במלח, פלפל וכורכום ומבשלים על להבה בינונית במשך כ- 1/2 שעה.
  • טועמים ומתקנים טעמים על פי הצורך.
  • מבשלים עוד כ-1/2 שעה, מסירים מהאש ומגישים.

 

לטורים הקודמים של השף המכשף:

אבא, מה נאכל היום

להוציא ת'מיץ

עונת הזיתים

ספורטי שף

שוק הכרמל ושאר הירקות

דור ההמשך

מסעדה במבחן

שף או דוגמנית

צירי לידה

הנחתום מעיד על עיסתו 

 
עוד כתבות במדור השף המכשף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.