מתכון לטארטלט שוקולד חלב וארל גריי

 
עודכן 12:06 14/11/2011

הקינוח המושלם לחורף הקרוב: טארט אישי מבצק פריך במילוי קרם של שוקולד חלב מפנק וחליטת ארל גריי בשמנת

 
 
 
 
 

בצק פריך:

300 גרם חמאה

60 גרם שקדים טחונים דק

190 גרם אבקת סוכר

1 תוכן של מקל וניל

110 גרם ביצים (2 ביצים)

2 גרם מלח

500 גרם קמח רגיל

 

אופן הכנה:

  • מעבדים את כל החומרים במהירות ובזמן קצר במעבד מזון, עד לקבלת בצק הומוגני, משטחים עוטפים בניילון נצמד ומקררים.
  • מרדדים לעובי 2 מ"מ, יוצרים קלתיות בגודל הרצוי ומקפיאים.
  • אופים את הטארטלטים אפייה עיוורת אשר בסופה צריך להתקבל טארטלט דק ופריך בצע זהוב.
  • מורחים את הטארטלט (החמים) בשכבה דקיקה של ביצה בצדו הפנימי ומחזירים לתנור לדקה.

 

גנאש שוקולד חלב ותה ארל גריי:

400 מ"ל שמנת מתוקה.

5 גרם עלי תה ארל גריי או 3 שקיקים

500 גרם שוקולד חלב מטבעות או קצוץ

 

אופן הכנה:

  • מביאים לרתיחה שמנת ותה ארל גריי. מכבים את האש ושופכים את השמנת החמה דרך מסננת על השוקולד חלב בקערה. מערבבים היטב מבלי להקציף לקבלת קרם חלק ומבריק .
  • יוצקים גנאש לכל טארטלט כמעט עד הדפנות. מניחים לפחות 3 שעות בקירור.

 

קישוטים לטארט ארל גריי:

דובדבני אמרנה (מסוננים ), 2 יחידות לטארטלט

פניני שוקולד מריר

סוכר לבן גבישי

סוכריות כסף לקישוט

 

אופן הכנה:

  • מקשטים כל טארטלט בדובדבני אמרנה ,פניני שוקולד, סוכר גבישי וסוכריות כסף.
  • מומלץ להוציא את הטארטלט מהמקרר 10 דקות לפני האכילה.

 

המתכון באדיבות שף קונדיטור אלון גולדמן - בעלים של פטיסרי "מזרין".

 
עוד כתבות במדור איזה יופי עם נעמה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.