מתכון לעוגת שוקולד דחוסה

 
רוצים להתפרע? הוסיפו קצפת ושוקולד מומס
רוצים להתפרע? הוסיפו קצפת ושוקולד מומס צילום: שירן כרמל
 
עודכן 08:25 15/11/2011

חובבי השוקולד המריר יאהבו אותה במיוחד - עוגת שוקולד דחוסה ועשירה שהכי כיף לאכול עם קצפת ליד

 
 
 
 
 

מצרכים:

120 גרם חמאה

סוכר חום דמררה 450 גרם (2 ורבע כוסות)

3 ביצים

5 גרם (כפית וחצי) תמצית וניל

16 גרם (2 כפות) סודה לשתייה

חצי כפית מלח

310 גרם (2 ורבע כוסות) קמח

90 גרם שוקולד מריר 50%-60% מוצקי קקאו, מומס

240 גרם (1 כוס) חלב פושר

1 גביע שמנת חמוצה

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה עם סוכר חום עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה.
  • מחממים את החלב בעדינות.
  • מערבבים יחד מלח, קמח וסודה לשתייה.
  • מוסיפים במהירות איטית את השוקולד למסה.
  • מוסיפים בהדרגה את השמנת חמוצה, החלב והחומרים היבשים למסה במהירות איטית.
  • משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ומכוונים את התנור לחום של 165 מעלות.
  • מחלקים לשתי תבניות ומכניסים לתנור לכ-40-45 דקות.
  • מוציאים ומקררים.

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לקרמבו ביתי

טארט שוקולד ובננות מקורמלות

המדריך המלא: נשיקות וניל מושלמות

קאפקייקס דלעת בציפוי קרם גבינה

עוגת שקדים ושוקלד צ'יפס

עוגת שוקולד בלי קמח

פחזניות במילוי קרם שמנת

עוגת גבינה עם שוקולד לבן

עוגיות חמאה במילוי ריבה

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.