מקבלים את החורף • 3 מתכוני מרקים

 
לחורף יש כל כך הרבה מרקים טעימים להציע. מרק בשר
לחורף יש כל כך הרבה מרקים טעימים להציע. מרק בשר צילום: בועז לביא
 
עודכן 07:29 16/11/2011

כשהגשם מכה בחוץ ואתם ספונים בבית אין כמו להתפנק על מרק עשיר, סמיך ומהביל. אז לכבוד בואו של החורף ועל מנת לחמם את האווירה קבלו 3 מתכוני מרק מנצחים של בשר, פריקי ועדשים

 
 
 
 
 

מרק בשר

 

מצרכים (ל-6 סועדים):

500 גרם בשר עגל חתוך לקוביות קטנות

2 גזר

2 גבעולי סלרי  

צרור פטרוזיליה

1 בצל גדול או 2 קטנים

2-3 עגבניות קלופות

1 פלפל חריף ירוק

1 ו- 1/2 כוסות גרגירי חומוס שהושרה במים

2 ליטר ציר עוף

מלח ופלפל 

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הגזרים, העגבניות והסלרי לקוביות וקוצצים את הפטרוזיליה, הבצלים והפלפל החריף.
  • מטגנים בסיר את הבשר והבצל, ממליחים ומפלפלים ומבשלים רק עד שהבשר מאבד את צבעו האדום.
  • מוסיפים לסיר את הירקות החתוכים לקוביות יחד עם גרגרי החומוס, מוסיפים את ציר הבשר ומביאים לרתיחה.
  • בתבלים ומתקנים טעמים במלח ופלפל, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך כשעה או עד שהבשר רך ונימוח.

 

 
פריקי הנקראת גם פריקה היא חיטה ירוקה מעושנת
פריקי הנקראת גם פריקה היא חיטה ירוקה מעושנת צילום : בועז לביא
 

מרק פריקי

 

מצרכים (ל-2 סועדים):

כוס פריקי (חיטה)

בצל לבן חתוך לקוביות

1/4 כוס שמן זית

1 ו-1/2 ליטר ציר עוף (או ליטר וחצי מים עם כף וחצי אבקת מרק עוף)

מלח ופלפל 

 

אופן הכנה:

  • שוטפים את הפריקי היטב תחת מים זורמים.
  • חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים אותו בסיר עד להזהבה.
  • מוסיפים לסיר את הפריקי יחד עם ציר העוף, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומביאים לרתיחה. 
  • מנמיכים את האש וממשיכים לבשל את המרק על אש קטנה במשך 40 דקות. יש לערבב את המרק מידי פעם על מנת שהפריקי לא תשקע ותשרף.

 

המתכונים באדיבות מסעדת אינדיאנה גריל בר.

 

 
מרק עדשים ירוקות עשיר שמהווה ארוחה של ממש
מרק עדשים ירוקות עשיר שמהווה ארוחה של ממש צילום : דן פרץ
 

מרק עדשים חורפי

 

מצרכים:

400 גרם עדשים ירוקות (מושרות לילה קודם)

2 גזרים

2 בצלים

3-4 שיני שום

1 כפית כורכום

1 כפית פלפל שחור

6 עלי בזיליקום חתוכים

2 כפות שמן זית

 

אופן הכנה:

  • חותכים לקוביות את הגזרים והבצלים.
  • מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הגזר והתבלינים וממשיכים לטגן עד להשחמה.
  • מוסיפים לסיר את העדשים, מערבבים היטב, מוסיפים 8 כוסות מים (כ-2 ס"מ מעל התבשיל) ומבשלים על אש קטנה למשך 3 שעות. מגישים חם.

 

המתכון באדיבות סניפי רשת Cafe Cafe בנווה אביבים ובנס ציונה.

 

מחפשים עוד מתכונים חמים לימים קרים? נסו את אלה:

מרק עגבניות ושעועית

תבשיל קציצות ואורז

טבעות דלורית במילוי בשר

פלפלים ממולאים בבשר ואורז

עוף ממולא באורז ובבשר

פשטידת פסטה, פטריות וכרישה

מאפה פתיתים מוקרם

שניצלים במגוון ציפויים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.