מתכון לגביניות במילוי ריקוטה ושוקולד לבן

 
תציצו בתמונה. צריך להוסיף על זה משהו?
תציצו בתמונה. צריך להוסיף על זה משהו? צילום: נטלי לוין
 
עודכן 06:56 16/11/2011

השילוב שבין הגשם והרוחות שבחוץ עם הריח המטריף של הגביניות בתנור יגרמו גם לשכנים שלכם לרייר מבעד לקיר. ויש גם פטנט: בצק שמרים ששומר על רכותו בזכות הוספת שמנת

 
 
 
 
 

חורף.  סוף סוף קצת גשם בחוץ, רוחות וסופות רעמים, וכל מה שמתחשק לי לעשות בימים כאלה זה להתחבא בבית, להדליק את התנור ולאפות בלי סוף. זה אולי קצת בנאלי, ובאמת כמעט כולם אומרים את זה, אבל בעיני פשוט אין על עוגות שמרים בחורף. הריח שבוקע מהתנור בעת האפייה פשוט משגע (גם את השכנים), והאכילה של מאפה חם רך וטרי כשבחוץ גשם מתדפק על החלון זה ללא ספק תענוג גדול.

 

בדרך כלל אני לא ממש אוהבת קיצורי דרך, ואוהבת להכין גביניות מבצק שמרים כרוך (שבחורף, אגב, הרבה יותר קל להתעסק איתו). עם זאת, לפעמים גם אני אוהבת להכין מאפים מהירים יותר, ולכן הגביניות האלה הן הפתרון המושלם. הבצק אמנם אינו כרוך, אבל מכיל שמנת חמוצה ששומרת על עסיסיות ורכות התוצר הסופי. מלית הריקוטה ביחד עם השוקולד הלבן משלימה היטב את רכות הבצק, ושניהם יחד יוצרים גביניות פשוט נפלאות.

 
ערימה של עונג
ערימה של עונג צילום: נטלי לוין

גביניות ריקוטה ושוקולד לבן
30-35 גביניות קטנות מאוד

 

מצרכים לבצק:
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
9 גרם (כף) שמרים יבשים
80 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
100 גרם חמאה רכה
200 גרם (מיכל) שמנת חמוצה
ביצה
חלמון
קורט מלח
כפית תמצית וניל איכותית

 

למלית:
500 גרם גבינת ריקוטה (לא מלוחה)
80 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
3 חלמונים
כפית תמצית/מחית וניל איכותית
קורט מלח
30 גרם (3 כפות) קמח לבן
100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס

 

סירופ סוכר:
70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
70 מ"ל (1/3 כוס) מים

 

לאפייה וקישוט:
ביצה טרופה
אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח, שמרים, סוכר, חמאה שמנת חמוצה, ביצה, חלמון, מלח ווניל.
  • לשים את הבצק 10-12 דקות, עד שהוא אחיד, גמיש ודי רך.
  • מתפיחים בקערה מקומחת קלות עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי).
  • בינתיים מכינים את המלית: בקערה בינונית מניחים יחד ריקוטה, סוכר וחלמונים וטורפים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הוניל, המלח והקמח וטורפים לקבלת תערובת אחידה (אין צורך לעבד יותר מדי).
  • מוסיפים את השוקולד הלבן ובעזרת לקקן/ מרית מערבבים פנימה עד שהוא נטמע באופן אחיד בתערובת. שומרים את המלית בקירור עד השימוש.
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 28*28 ס"מ.
  • חותכים את הבצק ל16 ריבועים בגודל 7*7 (אם רוצים גביניות גדולות יותר פשוט חותכים ריבועים בגודל הרצוי).
  • במרכז כל ריבוע מניחים כפית מתערובת הגבינה, וסוגרים את ארבעת הקצוות ליצירת גביניה.
  • חוזרים על הפעולה (רידוד, חיתוך לריבועים, מילוי ועיצוב) עם החלק השני של הבצק.
  • מניחים את הגביניות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (במרווחים של כ-5 ס"מ זו מזו).
  • מתפיחים את הגביניות עד שהן תפוחות ואווריריות, ומחממים תנור ל175 מעלות.
  • מורחים את הגביניות בעדינות בביצה טרופה ואופים 13-17 דקות (אם מכינים גביניות גדולות יותר זמן האפייה כמובן מתארך מעט), עד שהן זהובות וריחניות.
  • בזמן שהגביניות בתנור - מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מניחים סוכר ומים ומבשלים יחד על אש גבוהה עד שכל הסוכר נמס והתערובת רותחת. מסירים מהאש ומצננים.
  • מברישים את הגביניות המוכנות בסירופ סוכר בנדיבות, מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

 

 
אי אפשר לעמוד בפניהן
אי אפשר לעמוד בפניהן צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • אפשר להמיר את השוקולד הלבן בשוקולד מריר/חלב, אם כי לטעמי השילוב של הריקוטה עם השוקולד הלבן הוא מוצלח במיוחד.
  • אם רוצים ניתן להוסיף מעט פטל או פרי יער אחר למלית (עדיף טרי), מה שיוסיף צבע וטעם נהדר. כמו כן גם צימוקים או חמוציות יתאימו פה באופן מושלם (לצד או במקום השוקולד הלבן).
  • אפשר להקפיא את הגביניות המוכנות בקופסא אטומה עד שבועיים. בכל פעם שרוצים פשוט מפשירים ומחממים מספר דקות בטוסטר/תנור.
  • אם אתם מתקמצנים על ריקוטה (כי בכל זאת מדובר בגבינה לא זולה במיוחד) - אפשר להמיר מחצית מהכמות בגבינת טוב-טעם או טבורג.
  • המתכון הזה מותיר 4 חלבונים מיותרים, איתם תוכלו להכין מקרונים או פבלובה. כמובן גם שתמיד ניתן להקפיא בקופסא אטומה עד חודש.

 

אל תפספסו: רוצים לראות איזה מתכון של נטלי גרף 750 לייקים? כנסו >>

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

לטורים הקודמים:

מתכון לקרמבו ביתי

מתכון לעוגת שוקולד ללא קמח

מתכון לקיש עגבניות ומוצרלה

מתכון לעוגיות ANZAC

מתכון לעוגת תמרים עם פקאן בזיגוג דבש

מתכון לפונדנט שוקולד

מתכון לעוגת לימון עם ציפוי חמצמץ

מתכון לעוגת תפוחים ואוכמניות

מתכון לטראפלס שוקולד עם הפתעה

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.