מתכון לאוסובוקו עגל

 
התבלינים והבישול הארוך מעניקים לבשר טעם מופלא
התבלינים והבישול הארוך מעניקים לבשר טעם מופלא צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 08:05 18/11/2011

מנת בשר מרשימה ועשירה המתאפיינת בבישול ארוך במיוחד (שמים על הפלטה היום ונהנים בשבת בצהריים) - אוסובוקו עגל שכיף לאכול על מצע של פירה או אורז לבן

 
 
 
 
 

מצרכים:

4 נתחי אוסובוקו עגל (כל אחד 350 גרם)

1/4 כוס שמן זית

1 בצל גדול

5 שיני שום כתושות

4 עגבניות

2 גבעולי סלרי בהירים

2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה

1 כפית פפריקה מרוקאית חריפה

1 כפית כמון טחון

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

1/2 כפית כורכום טחון

1 כפית סוכר

1 כפית פרחי ורדים מיובשים ומפוררים

1 בקבוק קברנה סוביניון מרלו

2 כוסות מרק עוף צח

1 כפית פלפל לבן טחון

פלפל שחור גרוס

מלח גס

 

אופן הכנה:

  • מתבלים את בשר האוסובוקו במלח ופלפל משני צדדיו.
  • מחממים, בסיר רחב ושטוח היכול להכיל את הבשר בשכבה אחת, את שמן הזית ומטגנים את הבשר במשך 2 דקות מכל צד.
  • קוצצים את הבצל, העגבניות והסלרי.
  • מוסיפים לסיר את הבצל, השום, העגבניות והסלרי ומטגנים במשך 5 דקות.
  • מוסיפים לסיר את כל התבלינים, הסוכר והורדים המיובשים ומטגנים כשתי דקות.
  • מוסיפים את היין ואת מרק העוף, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  • מניחים את הסיר על פלטת שבת למשך 6-10 שעות עד שהבשר רך והרוטב סמיך ומגישים על מצע פירה או אורז לבן.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

שוקרוט

חמין מקרוני

 

 
עוד כתבות במדור ארוחת שבת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.