מתכון לחמין מקרוני

 
הכי כיף לאכול חמין ביום גשום
הכי כיף לאכול חמין ביום גשום צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 16:26 18/11/2011

גרסה מיוחדת שלא מבוססת על שעועית וגריסים - חמין מקרוני עם תפוחי אדמה, בטטה, כרעיים וקישקע

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 חבילת פסטה (עדיף לינגוויני)
2 בצלים
3 תפוחי אדמה

1 בטטה

4 כרעיים

4 ביצים 
1 קישקע קפוא מופשר

1/2  כוס מים

מלח ופלפל

קורט פפריקה אדומה מתוקה

קורט כורכום

1 כף סילאן
שמן
 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הפסטה חצי בישול ומסננים.
  • קוצצים בצל אחד, מטגנים במחבת מעט ומערבבים אותו עם הפסטה.
  • מתבלים את הפסטה במלח, פלפל ופפריקה מתוקה ומניחים בצלחת.
  • קולפים וחותכים לקוביות גדולות את הבטטה, תפוחי האדמה והבצל ומעבירים אותם למחבת שבה היטגן הבצל הקצוץ. מתבלים את הירקות במלח, כורכום, פפריקה, וכף סילאן ומטגנים במשך כשתי דקות. מעבירים לצלחת.
  • מטגנים באותה המחבת את הכרעיים עם מלח פלפל וכורכום.
  • מרפדים שוליו של סיר בנייר אפיה ומניחים בתוכו את תערובת תפוחי האדמה, הבטטה והבצל.
  • מניחים מעל מחצית מכמות הפסטה ומעליה את הכרעיים ואת הביצים.
  • מניחים מעל הכרעיים והביצים את יתרת הפסטה ולבסוף מניחים את הקישקע.
  • שופכים לתוך הסיר חצי כוס מים, סוגרים את כל התבשיל בנייר האפיה ומכסים את הסיר.
  • מעבירים את הסיר לפלטה חשמלית לבישול בחום גבוה למשך כשעה ולאחר מכן מנמיכים את החום ומבשלים עוד כ- 12 שעות.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

שוקרוט

אוסובוקו עגל

 

 
עוד כתבות במדור ארוחת שבת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.