מתכון לסלסילות קדאיף במילוי קרם מסקרפונה

 
קטנות ושובבות - סלסילות זהובות במילוי קרם גבינה
קטנות ושובבות - סלסילות זהובות במילוי קרם גבינה צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 08:02 18/11/2011

היא אמנם מחבבת את המאכל המשמין עשוי אטריות - הכנאפה, אבל הפעם בחרה ליטל לבל-אלפנדרי לקחת את הקדאיף למקומות חדשים ומפתים ולהכין ממנו סלילות במילוי קרם גבינת מסקרפונה עם שמנת מתוקה

 
 
 
 
 

האסוציאציה הראשונה שעולה כאשר מדברים על אטריות קדאיף זה כנאפה. שלא יהיה ספק - אני אוהדת גדולה של המאכל הכל כך משמין הזה. עם זאת, אטריות הקדאיף יכולות להשתלב מצוין בכל כך הרבה מאכלים - מתוקים ומלוחים.


העבודה וההתעסקות איתן פשוטה, הן נותנות טוויסט שונה למנה ולא פחות חשוב, ניתן להשיג אותן כיום כמעט בכל סופר. הכנתי מהאטריות "סלסילות" קטנטנות ובתוכן מילוי של קרם מסקרפונה, זוהי מנה קטנה ומרשימה והכנתה פשוטה. אז בלי תירוצים, קדימה מתחילים.

 

קדאיף במילוי מסקרפונה

24 סלסילות מיני בתבנית מיני מאפיינס


לסלסילות קדאיף:
180 גרם אטריות קדאיף
50 גרם חמאה מומסת
40 גרם אבקת סוכר


למילוי קרם מסקרפונה:
150 גרם גבינת מסקרפונה
150 גרם שמנת מתוקה
60 גרם אבקת סוכר

 

לקישוט:
50 גרם אגוזי לוז/פקאנים מסוכרים/אגוזי מלך קצוצים גס
חמאה לשימון

אופן הכנה:

  • מכינים סלסלות קדאיף - מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים במעט חמאה כל אחד מהשקעים בתבנית ומניחים בצד.
  • שמים בקערה אטריות קדאיף ומכסים בשקית ניילון כדי למנוע התייבשות שלהן בזמן ההפשרה. לאחר שהאטריות הפשירו לחלוטין (משך ההפשרה נע בין 30 ל-45 דקות) מוסיפים לקערה את החמאה המומסת ואבקת הסוכר. מערבבים בעדינות בעזרת הידיים עד שכל האטריות מצופות בחמאה ואבקת סוכר (ייתכן כי חלק מהאטריות ישברו במהלך הערבוב, וזה בסדר).
  • מניחים חופן מאטריות הקדאיף המצופות בתבנית המשומנת, ומסדרים אותן בצורת סלסלה, כלומר עם שקע באמצע וריפוד הדפנות (עד לגובה השקעים בתבנית).
  • אופים את סלסילות הקדאיף בתנור שחומם מראש כ-15 דק' עד להזהבה.
  • מצננים מעט ומוציאים את הסלסילות מהתבנית.
  • מכינים מילוי - בקערת המיקסר עם בלון ההקצפה שמים מסקרפונה, שמנת ואבקת סוכר ומקציפים לקרם יציב.
  • הרכבת המנה - מעבירים את קרם המסקרפונה לשקית זילוף עם צנתר משונן (כוכב) וממלאים כל סלסלה בקרם.
  • מקשטים במעט אגוזים קצוצים גס - אגוזי לוז, פקאנים, אגוזי מלך או כל אגוז אחר שיש בבית.
  • כדאי להכין את המנה ביום אכילתה, כך היא במיטבה אך ניתן לשמור במקרר כיומיים.

 

 
עונג עילאי במנות קטנות
עונג עילאי במנות קטנות צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.