מתכון לעוגיות צ'דר ופרמזן

 
גבינת הצ'דר מעניקה לעוגיות טעם פיקנטי
גבינת הצ'דר מעניקה לעוגיות טעם פיקנטי צילום: שלומי בנעטיה
 
עודכן 07:58 20/11/2011

עוגיות פיקנטיות שמשלבות גבינת צ'דר מגוררת עם פרמזן. נהדר כנשנוש בארוחה חלבית או לצד סלט ירקות

 
 
 
 
 

מצרכים:

200 גרם חמאה

1 כפית מלח מחוקה

2 ביצים

500 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

150 גרם גבינת צ'דר מגוררת גס

 

לציפוי:

1 חלמון טרוף

שומשום

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן הכנה:

  • מערבבים במיקסר עם וו לישה את החמאה והמלח במשך דקה במהירות בינונית.
  • מוסיפים לקערת המיקסר את הביצים ומיד לאחר מכן את הקמח, אבקת האפייה וגבינת הצ'דר המגוררת.
  • לשים במהירות איטית עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד (אם רוצים אפשר לשלב בבצק כפית של עירית מיובשת).
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה.
  • מחלקים את הבצק ל - 2 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ.
  • מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.
  • קורצים מהבצק עיגולים, בעזרת מיקד או כל כלי עגול אחר, ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של כ-1 ס"מ זה מזה.
  • אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות במשך כ-25 דקות.
  • מוסיפים את גבינת הפרמזן מעל העוגיות לקראת סיום האפייה.

 

גיוונים:

  • אפשר לשלב בתערובת השומשום מעט קצח או עשבי תיבול שונים כגון: זעתר, אורגנו וכדומה.
  • ניתן להוסיף לבצק העוגיות גבינת גלעד במקום גבינת צ'דר.

 

להמרת מידות ומשקלים >>>

 

לתכנית המלאה >>>

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגיות מלוחות עם גבינת גרוייר

חטיפי גרנולה

עוגיות שוקולד וליקר דובדבן

 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.