מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות

 
לאחסן בצנצנת ולהוציא כשמתחשק משהו מתוק וטעים במיוחד
לאחסן בצנצנת ולהוציא כשמתחשק משהו מתוק וטעים במיוחד צילום: שלומי בנעטיה
 
עודכן 08:02 20/11/2011

עוגיות שוקולד עם מעטה לבן וסדוק הנוצר מטכניקה מיוחדת. בשילוב עם מעט ליקר דובדבנים תקבלו את העוגיוה המושלמת

 
 
 
 
 

מצרכים (ל-45 עוגיות):

200 גרם שוקולד מריר

25 גרם חמאה

2 כפות ליקר שרף דובדבנים

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים בגודל L

50 גרם כוס סוכר

70 גרם קמח

60 גרם אבקת שקדים

1/2 כפית אבקת אפייה

 

לציפוי:

סוכר

אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים לתערןבת השוקולד את הליקר ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
  • מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר לקבלת קציפה בהירה ואוורירית.
  • מוסיפים את הקציפה עם מטרפה ידנית לתערובת השוקולד, מערבבים  במהירות אך לא יתר על המידה.
  • מקפלים לתערובת את כל החומרים היבשים בעזרת מרית ומכניסים למקרר לכשעה עד להתייצבות.
  • מגלגלים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ, טובלים את הכדורים בסוכר ולאחר מכן באבקת סוכר.
  • מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרחקים של 2 ס"מ זה מזה.
  • אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות עד 10 דקות.
  • מצננים רבע שעה ומאחסנים בצנצנת.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את ליקר הדובדבנים "סנטגימס" בקירסאו, גרנד מרנייר ועוד על פי הטעם.
  • את השוקולד והחמאה יש להמיס לחום שהוא קצת יותר חם ממה שבדרך כלל ממיסים שוקולד כדי שהחמאה לא תקשה את השוקולד.
  • כדאי להעביר את הקמח, אבקת השקדים ואבקת האפייה במעבד מזון סמוך לשילובם בתערובת כך הם ישתלבו בתוך התערובת בצורה מהירה יותר ויעניקו לעוגייה מרקם אוורירי יותר.

 

להמרת משקלים ומידות>>>

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגיות מלוחות עם גבינת גרוייר

עוגיות צ'דר ופרמזן

חטיפי גרנולה

 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.