מתכון לקיש בטטה ובצל סגול

 
עודכן 09:23 19/11/2011

הקונדיטור דודו אוטמזגין מגלה את הסודות להכנת קיש מושלם. וגם: מתכון לקיש עם פרוסות בטטה, בצל סגול וגבינות

 
 
 
 
 

קיש בטטה ובצל סגול

נהדר לאירוח לצד סלט ירקות

 

מצרכים לבצק:

200 גרם קמח
100 גר' חמאה
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
כף שמן זית

 

למלית :

1 בטטה בינונית חתוכה לפרוסות
1 בצל סגול פרוס לרצועות
150 גרם שמנת מתוקה
1 חלמון
2 ביצים
50 גרם גבינה בולגרית
50 גרם גבינת פרמזן
50 גם' גבינת קוטג'
קורט מלח
קורט פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט

 

אופן הכנה:

  • בצק הקיש - במיקסר, בעזרת וו גיטרה, מערבבים במהירות איטית את הקמח, החמאה, המלח והסוכר עד קבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את השמנת החמוצה ושמן הזית וממשיכים לערבב עד קבלת בצק בעל מירקם אחיד.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • לאחר קירור הבצק, מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ, מרפדים את תבנית האפייה ומפזרים את הבטטה והבצל הסגול מעל הבצק.
  • הכנת המלית (רויאל) - מערבבים בעזרת מטרפה ידנית את כל החומרים למעט הגבינות.
  • מוסיפים את הגבינות ומערבבים.
  • יוצקים מעל הבטטה והבצל את התערובת הנוזלית.
  • אופים בטמפ' של 170 מעלות כ-25 דקות.

 

טיפים להכנת עוגות שמרים

טיפים להכנת עוגות מוס שוקולד

טיפים להכנת עוגה בחושה מושלמת

טיפים להכנת קינוחים בכוסות

טיפים להכנת פרלינים בבית

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.