ארוחת שישי • מתכון לקציפת תותים עם גליליות

הדפס
 
קציפת תותים עם תותים טריים וגליליות
קציפת תותים עם תותים טריים וגליליות צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 12:50 19/11/2011

לקראת שיעור הבישול הגדול במדינה עם אהרוני, בואו להתענג על המתכון מתוך התכנית השלישית • ארוחת שישי - קציפת תותים ורודה ואוורירית עם תותים טריים וגליליות. רביעי, 21:00 ערוץ 10

 

הוראות מקדימות:

  • שוטפים ומנקים את התותים.

 

כלי מטבח

קרש חיתוך | סכינים | מגבת מטבח + נייר ניגוב | סכו"ם | מלקחיים | שפכטל עץ | מעבד מזון / בלנדר מוט לריסוק התותים | לקקן | מיקסר + מטרפה | פומפייה | קערה שטוחה | כף הגשה | הגשה: 4 קעריות/כוסות אישיות + כפיות + צלוחיות או מגש

 

קציפת תותים עם תותים טריים

במקום להשתמש בשמנת עתירת קלוריות עושים שימוש בחלבונים שנותנים אווריריות וטעם עדין.   

 

מצרכים:

750 גרם תותים מנוקים ושטופים (2 סלסילות)

3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים גראן מרנייה

1 כף סוכר

 

לקציפה:

4 חלבונים

4\3 כוס סוכר

1 כף קליפת לימון מגורדת

1 כפית תמצית וניל

 

להגשה:

20 עלי נענע

גליליות

 

אופן הכנה:

  • מרסקים שליש מכמות התותים לרסק חלק ואת שאר התותים חוצים לשניים ומערבבים בקערה עם הברנדי והסוכר.
  • שמים בקערת המיקסר או מיקסר ידני את החלבונים ומתחילים להקציף במהירות בינונית. אחרי כדקה מוסיפים את הסוכר ורסק תותים וממשיכים להקציף במהירות גבוהה.
  • מקציפים, וראו זה פלא, זה מתנפח לענן קצף גדול וורוד. רק כשהקצף יציב מאד, מכניסים פנימה את הווניל וקליפת הלימון ומערבלים שוב לכמה שניות.
  • מחלקים את התותים לארבע קערות זכוכית יפות ומניחים עליהן ערימה של קצף ורוד.
  • מעל מפזרים עלי נענע וגליליות.

 

ארוחת שישי

מנה ראשונה: סלט עגבניות עם בצל מקורמל

מנה עיקרית: פרגיות וגזר ברוטב מייפל

 

הכנתם את קציפת התותים? צלמו, שלחו לנו ואולי תזכו בפרס 

רוצים לבשל לייב עם אהרוני? כל הפרטים על שיעור הבישול הגדול במדינה

בחזרה לאתר התכנית - ישראל מבשלת עם אהרוני

 
עוד כתבות במדור ישראל מבשלת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.