מתכון לעוגת תפוזים עם קוקוס

 
עודכן 06:04 23/11/2011

עכשיו, כשהתפוזים מציפים את השווקים והחורף מתדפק על החלונות, אין כמו עוגה בחושה שמשלבת את הניחוח ההדרי עם הטעם הטרופי של הקוקוס. תוסיפו לזה סירופ תפוזים שהופך את העוגה להרבה יותר עסיסית והרי לכם קינוח מושלם

 
 
 
 
 

סוף השבוע האחרון והגשום להפליא הבהיר לי כמה שאני אוהבת את החורף. במהלך השיטוט הקבוע שלי בשוק בתל אביב ראיתי גם סוף-סוף תותים ראויים, שעל אף שנמכרו במחיר מופקע ממש, לא התאפקתי ורכשתי קופסא. לצד התותים גם קניתי כמה תפוזים עסיסיים שידעתי שאכין מהם את העוגה הנפלאה הזאת.

 

בחורף אני מאוד אוהבת להכין עוגות בחושות עם פירות ההדר הנפלאים שממלאים את השווקים. בראש הרשימה כמעט באופן קבוע עומדת לה עוגת התפוזים הזאת, המשלבת בתוכה גם קוקוס שבאפייה מפזר ריח טרופי מופלא. מבחינתי עוגת תפוזים מתפוררת כזאת, רכה וטעימה, היא הדרך הטובה ביותר לפתוח את הבוקר ביום סגרירי.

 

עוגת תפוזים וקוקוס
2 תבניות אינגליש קייק

 

מצרכים:

3 ביצים גדולות
200 גרם (כוס) סוכר לבן
כפית תמצית וניל / מחית וניל איכותית
קורט מלח
גרידה משני תפוזים
200 מ"ל (כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי
150 מ"ל (3/4 כוס) שמן צמחי (לא שמן זית)
210 גרם (כוס וחצי) קמח לבן
100 גרם (כוס) קוקוס
10 גרם (שקית) אבקת אפייה

 

סירופ תפוזים:
50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
3 כפות מים
50 מ"ל (1/4 כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי


אופציה: כף ליקר קוואנטרו

לקישוט: רצועות קליפת תפוזים

 

 
הדרך הטובה ביותר לפתוח את הבוקר
הדרך הטובה ביותר לפתוח את הבוקר צילום : נטלי לוין
 

אופן הכנה:

  • בעזרת מקצפה חשמלית ידנית מקציפים יחד ביצים, סוכר, תמצית וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד.
  • מוסיפים את גרידת התפוזים וממשיכים להקציף במהירות נמוכה.
  • מערבבים יחד את מיץ התפוזים והשמן בקערה נפרדת, ומוזגים אל תוך תערובת הביצים בזרם דק, כאשר ממשיכים להקציף במהירות בינונית.
  • לאחר שהתערובת אחידה, מוסיפים את הקמח, הקוקוס ואבקת האפייה, ומקפלים בעדינות בעזרת מרית/ לקקן לתערובת אחידה.
  • מעבירים את הבלילה לתבניות ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-30-40 דק', או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • סירופ תפוזים: בסיר קטן מניחים יחד סוכר, מים ומיץ תפוזים, מבשלים על אש גבוהה ברתיחה 2-3 דק', עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  • לאחר שמורידים את הסירופ מהאש אפשר להוסיף את הליקר.
  • כשהעוגות מוכנות דוקרים אותן מעט עם קיסם בכמה מקומות, ויוצקים עליהן את הסירופ.
  • מקשטים ברצועות קליפת תפוז.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.

 

הערות, הארות ותוספות

  • שומרים את העוגה מכוסה היטב בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים, או שבוע במקרר.
  • אפשר להקפיא את העוגה, עטופה היטב, עד חודש.
  • ניתן לוותר על הסירופ, אבל חבל משום שהוא מקנה עסיסיות והופך את העוגה מ"סתם עוגת תפוזים" ל"וואו! עוגת תפוזים!".
  • ליקר קוואנטרו הוא ליקר תפוזים ואפשר להשיג בכל חנות אלכוהול ולעיתים גם בסופרים הגדולים. אפשר להשמיט או להשתמש בברנדי במקום.
  • מומלץ לאכול את העוגה בטמפרטורת החדר ולא קרה.
  • אפשר להכין את העוגה גם עם מיץ קלמנטינות.

 

ורגע לפני שאתם רצים למטבח, אל תשכחו להכנס לעמוד הפייסבוק המתוק של נטלי

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

לטורים הקודמים:

מתכון לגביניות במילוי ריקוטה ושוקולד לבן

מתכון לקרמבו ביתי

מתכון לעוגת שוקולד ללא קמח

מתכון לקיש עגבניות ומוצרלה

מתכון לעוגיות ANZAC

מתכון לעוגת תמרים עם פקאן בזיגוג דבש

מתכון לפונדנט שוקולד

מתכון לעוגת לימון עם ציפוי חמצמץ

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.