מתכון לעוגת מייפל עם פקאנים

 
צבע חום מגרה
צבע חום מגרה צילום: שירן כרמל
 
עודכן 07:28 24/11/2011

המייפל מוסיף לה צבע וניחוח משגע, החלב מותיר אותה רכה ועסיסית והפקאנים מנקדים ומקשטים אותה בקראנצ'יות כייפית

 
 
 
 
 

מצרכים:

120 גרם חמאה

100 גרם (חצי כוס) סוכר

150 גרם (חצי כוס) מייפל

כפית תמצית וניל

2 ביצים

240 גרם (כוס ו-3/4) קמח

קורט מלח

20 גרם (2 וחצי כפיות) אבקת אפייה

60 מ"ל (1/4 כוס) חלב

50 גרם (חצי כוס) פקאן קצוץ

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה עם סוכר.
  • מוסיפים בהדרגה את המייפל.
  • מערבבים את הביצים עם תמצית הווניל ומוסיפים בהדרגה לחמאה המוקצפת.
  • מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים אותם ואת החלב בהדרגה לתערובת החמאה והביצים.
  • מוסיפים את אגוזי הפקאן לתערובת בקיפול.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק בגודל 26 ס"מ ושופכים לתוכה את המסה.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות 40-45 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת תפוזים עם קוקוס

מתכון לקרמבו ביתי

טארט שוקולד ובננות מקורמלות

המדריך המלא: נשיקות וניל מושלמות

עוגת שוקולד בלי קמח

פחזניות במילוי קרם שמנת

עוגת גבינה עם שוקולד לבן

עוגיות חמאה במילוי ריבה

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.