מתיקות עוצרת נשימה • בלוג אפייה אוסטרלי

 
במאגר מתכונים שכזה עוד לא פגשתם  • Raspberri cupcakes
במאגר מתכונים שכזה עוד לא פגשתם • Raspberri cupcakes צילום: סטאף
 
עודכן 06:02 23/11/2011

היא אמנם מלזית במקור אבל מתגוררת בסידני שבאוסטרליה משם היא מתפעלת את אחד הבלוגים הכי מתוקים ומקוריים שיצא לכם להכיר. עשו מקום ברשימת המועדפים שלכם ל-Raspberri cupcakes, המקום החדש שלכם להשראה מתוקה במטבח. וגם: מתכון לעוגת טים טם שתותיר אתכם פעורי פה ומקרונים משגעים בצורת לב במילוי אפרסק

 
 
 
 
 

טעם עולמי - מדור חדש שבו נביא לכם המלצה על בלוגי אוכל מרחבי העולם ששווה להכניס לרשימת המועדפים. אלה שמספקים מתכונים מוצלחים, תמונות מגרות וטקסטים מעוררי תיאבון. מכירים עוד כאלו? כתבו לנו.

 

לפני מספר ימים, בעודי משוטטת ברחבי האינטרנט, יצא לי להתקל בבלוג הקסום הזה. מסוג הבלוגים שהתמונות שבהם לא מאפשרות לך לזוז מהמסך והמתכונים גורמים לך לעקצוצים בקצות האצבעות ודחף להיכנס למטבח ולהתחיל לאפות.

 

אז תכירו: Raspberri cupcakes - בלוג שמתמקד באפייה של שלל מתוקים החל מעוגות ועוגיות וכלה במקרונים וקאפקייקס. אל חשש אם יתחשק לכם אחרי כל המתוק הזה משהו מלוח או חריף, תוכלו למצוא כאן גם כמה מתכונים בניחוח אסייתי הישר מסין ומלזיה. איך הגענו עד מלזיה אתם שואלים? מאחורי הבלוג המופלא הזה עומדת סטף, בחורה מלזית צעירה שגרה בסידני אוסטרליה המגדירה את עצמה כמכורה אמיתית לאפייה.

  

 
אנחנו נכין את הקפה, אתם את העוגה
אנחנו נכין את הקפה, אתם את העוגה צילום : מתוך הבלוג
 

סטף מספרת שהבלוג נולד מתוך רצון להנציח את החוויות הקולינאריות שלה באחד מאותם הטיולים שערכה למלזיה, אולם בסופו של יום, אהבתה הבלתי נשלטת לאפיה, הולידה בלוג שכולו מתיקות. נקדים ונציין שהאפייה בבלוג הזה רווית סוכר וחמאה כך שאם אתם בקטע בריאותי, אתם מוזמנים בעיקר לשטוף את העיניים. 

 

ככה זה התחיל

הפוסט הראשון שעלה לאוויר, הוא גם למעשה המאפה הראשון שסטף למדה להכין  - מתכון לעוגות קאפקייקס קטנות ושובבות שתמיד כיף וקל להכין ועוד יותר טעים לאכול. ואם לרגע חשבתם שמדובר בפוסט שהתבשל דקות במטבח, מסתבר שלא כך הדבר.

 

במשך שנה נאלצה סטף לאפות ולנסות אינספור מתכוני קאפקייקס עד שהגיעה למתכון פשוט ומנצח. מאז אותו יום ועד עכשיו הצטרפו למתכון הזה אינספור מתכונים מהממים, מגרים ולעיתים מוזרים כמו עוגת בייגלה גבינה וסוכריות, עוגת שמפניה ותותיםפאדג' פופקורן, בראוניז בירה ואגוזים, או עוגות גבינה ותה ירוק (שימו לב לשיפור שחל במרוצת הזמן ברמת המתכונים, איכות ורמת הצילום שלהם).

 

 
כל המרבה במקרונים - הרי זה משובח
כל המרבה במקרונים - הרי זה משובח צילום : מתוך הבלוג
 
תפתיע אתכם מהביס הראשון • מנטה שוקולד
תפתיע אתכם מהביס הראשון • מנטה שוקולד צילום: מתוך הבלוג

יצירתיות מהפנטת

קשה להתעלם מהמקוריות המתפרצת במתכוניה של סטף, שבוחרת שלא להכין מקרונים עגולים ובאנליים כי אם כאלה בצורות של ארנב, חזיר או דונאטס אמריקאי ולשדך להם טעמים כמו פופקורן ואבוקדו. ובכלל, כשצבעוניות היא שם המשחק לא ניתן שלא להתפעל ממגוון מתכונים שצבועים בשלל צבעי הקשת כמו חיתוכיות צבעוניות מפצפוצי אורז, שלגונים מתוקים עוגות קשת בענן מעוטרת בסוכריות m&m צבעוניות ועוגת "קשת סגולה" ומהפנטת (תמונה למעלה). ואם לא קיבלתם הרעלת סוכר עד כה נסו את הפנקייקס דלעת עם חמאת קינמון, אקלר בצורת נקניקיה, טארט תפוחים, לחמניות (סקונס) עם ג'ינג'ר ודלעת ועוד.

 

אז אחרי כל הצבע והסוכר, הגיע גם תורו של השוקולד. חומר הגלם שכמעט כולנו אוהבים. יש שמעדיפים שילוב של שוקולד עם תפוז ואחרים ישדכו לו דווקא דובדבן אבל מסתבר שהשילוב המנצח והאהוב על רוב גולשי הבלוג הינו שילוב של שוקולד ומנטה שזיכה את עוגת השוקולד- מנטה צ'יפס בתואר "המתכון הפופולארי ביותר בבלוג". ואם במנטה עסקינן, בבלוג תמצאו עוגת Aero ועוגת שוקולד מנטה שנולדה בעקבות הצלחתה של עוגת הטים טם (מתכון בהמשך) ונאפתה לראשונה במיוחד לכבוד יום הולדתה של חברה טובה של סטף.

 

"תמיד צריך לנסות ולטעום" 

גלידת תירס כבר טעמתם? "תירס מתוק לא מקבל מספיק במה בעולם המתוקים" טוענת סטף. "יתכן שחלק מהאנשים יראו בשילוב הזה שילוב מוזר אבל אל תפסלו אותו על הסף לפני שאתם מנסים להכין לפחות קינוח אחד שכזה". לעומת זאת על השאלה מה לא תאכל לעולם התקשתה סטף לתת לנו תשובה "המוטו שלי באוכל הוא תמיד לנסות ולטעום ואם יש אנשים בעולם שאוכלים ואוהבים את המאכל הזה אין שום סיבה בעולם שאני לא אנסה אותו גם". מה שבטוח על אוכל מלזי עליו גדלה ועל עוגות היא לא מוכנה לוותר בשום פנים ואופן ותשמח לאכול או לנשנש מהם בכל שעה או רגע נתון.

 

 
קינוחים מרהיבים בשלל צבעי הקשת
קינוחים מרהיבים בשלל צבעי הקשת צילום : מתוך הבלוג
 

סיפורים וחוויות

ואחרי כל המתוק הזה, אם מתחשק לכם משהו מלוח או חריף אתם יכולים להנות בעיקר מתמונות וגם ממספר מתכונים של מנות סיניות או מלזיות ששזורות כאן לצד סיקור ורשמים על מסעדות אסייתיות בהן ביקרה, סיפורים ותמונות מחייה שלה ושל משפחתה כמו הצעת הנישואים שלה, חתונת אחיה ועוד. 

 

אחד מ-100 בלוג האוכל הכי טובים המנוהלים על ידי נשים

הניווט בבלוג פשוט, קל ומהנה. תוכלו להגיע למאגר המתכונים דרך הסרגל העליון או באמצעות סרגל קטגוריות המתכונים שנמצא בצד ימין של העמוד ויופיע בכל עמוד אליו תכנסו (מאפשר להמשיך ולנווט בין המתכונים או הקטגוריות מבלי לחזור לעמוד הראשי). תחת סרגל זה תמצאו את רשימת 10 המתכונים המובילים והמנצחים של הבלוג.

 

רגע של נחת - עם בלוג כזה מקסים, מתוק, ססגוני ונוח לשימוש לא פלא שהוא זכה להכנס באוסטרליה לרשימת 100 בלוגי האוכל הטובים ביותר המנוהלים על ידי נשים.

  

המלצה שלנו 

השילוב הראוי (והמפתיע): תותים מצופים בטופי בלסמי ומוס שוקולד עם צ'ילי

אתגר קולינרי: עוגה שכבות "קשת סגולה"

קלאסיקה מודרנית: עוגת שוקולד אלוהית ועוגיות מרשמלו

 

ואיך אפשר לסיים בלי - שני מתכונים מעולים מתוך הבלוג:

 

עוגת טים טם

לצורך הכנת העוגה נדרשות 2 עוגות שוקולד. אפשר להכין את עוגת הסנדביץ' המדהימה הזאת בתבנית מלבנית אחת גדולה בגודל 17x27 (שתחצה מאוחר יותר לשתיים), בתבניות מאפינס מלבניות או לאפות 2 עוגות שוקולד ב-2 תבניות מאורכות ומלבניות. 

 

 
עוגת מגה טים טם • אין אוסטרלי שלא מכיר
עוגת מגה טים טם • אין אוסטרלי שלא מכיר צילום : מתוך הבלוג
 

מצרכים ל-2 עוגות ספוג שוקולד:

4 ביצים בגודל L

1/2 כוס סוכר

65 גרם קורנפלור

1/4 כוס קקאו

1 כף קמח

1 כפית קרם טרטר

1/2 כפית סודה לשתיה

50 גרם חמאה מומסת

 

למילוי:

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

150 גרם שוקולד מומס

3 כוסות אבקת סוכר

1 כף חלב

1 חבילת טים טם

 

לציפוי:

300 מ"ל שמנת מתוקה 35% שומן

400 גרם שוקולד חלב

  

 
אוהבים טים טם? לכו על זה ובגדול
אוהבים טים טם? לכו על זה ובגדול צילום : מתוך הבלוג
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מערבלים בקערת מיקסר את הביצים והסוכר עד לקבלת קציפה יציבה ואוורירית.
  • מוסיפים לתערובת את הקורנפלור, הקקאו, הקמח, קרם הטרטר והסודה לשתיה ומערבבים בעזרת מרית בתנועות קיפול.
  • מוסיפים לתערובת את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את התערובת לתוך תבנית האפייה ואופים במשך 10-12 דקות.
  • מעבירים את העוגה בזהירות לנייר אפיה עם שוליים רחבים ומצננים.

 

להכנת המילוי:

  • מקציפים בקערת מיקסר את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.
  • מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס והחלב וממשיכים לערבל עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מורחים את תערובת השוקולד על גבי העוגה ומעל, ועל גבי כל משטח העוגה, מניחים זה לצד זה עוגיות טים טם.
  • מניחים מעל עוגיות הטים טם עוגת שוקולד ספוג נוספת ומהדקים קלות.

 

להכנת הציפוי:

  • שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים אותן בתוך קערה.
  • מחממים את השמנת מתוקה עד לרתיחה ומסירים מהאש. מצננים דקה או שתיים.
  • שופכים את השמנת המתוקה לתוך הקערה עם קוביות השוקולד ומניחים את הקערה בצד למשך 10 דקות.
  • מערבבים את נוזל השוקולד קלות ומצננים לחלוטין.
  • שופכים את הציפוי על גבי העוגה ומוודאים שהיא מכוסה ציפוי השוקולד מכל צדדיה.
  • מצננים במקרר עד שהציפוי מתייצב ומתקשה ומגישים.

 

מקרון אפרסק במילוי קרם פטל

 

 
הם קטנים, נמסים בפה וטעימים בטירוף
הם קטנים, נמסים בפה וטעימים בטירוף צילום : מתוך הבלוג
 

מצרכים:

100 גרם חלבון

110 גרם שקדים

200 גרם אבקת סוכר

50 גרם סוכר

 

לאפרסקים:

1 כוס מים

150 גרם סוכר

2 כפיות מיץ לימון

1 מקל וניל

2 אפרסקי מלבה

 

לקרם פטל וניל:

1 חלבון ביצה

1/4 כוס סוכר

90 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

גרגירי וניל ממקל וניל

1/2 כוס פטל קפוא 

 

 
הכנת מקרונים דורשת סבלנות ותשומת לב לפרטים הקטנים
הכנת מקרונים דורשת סבלנות ותשומת לב לפרטים הקטנים צילום : מתוך הבלוג
 

אופן הכנה:

  • מצפים 2 תבניות בנייר אפייה.
  • גורסים במעבד מזון אבקת סוכר ואגוזים עד לאבקה דקה ואחידה.
  • מקציפים בקערת מיקסר את החלבונים עד לקבלת קציפה תפוחה ואחידה.
  • מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים לקציפה את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
  • מוסיפים לקציפה את תערובת האגוזים הקצוצים ומערבבים (אין לערבב יתר על המידה אלה עד לקבלת תערובת בגוון מבריק ואחיד).
  • מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר בצורת עיגול או V (ליצירת צורת לב) ומזליפים את התערובת על גבי נייר האפייה.
  • מחממים תנור ל 140-150 מעלות.
  • מניחים את המקרונים בצד ונותנים להם להתייבש ולהתייצב במשך 30 דקות עד שעה.
  • מכניסים את המקרונים לתנור לאפיה של 13-15 דקות (כתלות בגודל המקרון).
  • מוציאים את המקרונים מהתנור מצננים, מעבירים לרשת ומביאים לקירור מוחלט.
 
אחד ממיני המקרונים של סטף
אחד ממיני המקרונים של סטף צילום: מתוך הבלוג

להכנת האפרסקים:

  • מניחים בסיר את המים, הסוכר, מיץ הלימון, ומקל הוניל ומבשלים עד לרתיחה ולהמסה מלאה של הסוכר.
  • נותנים לנוזל בעבע מספר דקות ומסירים את הסיר מהאש.
  • חותכים את האפרסקים ל- 2 ומגלענים.
  • מכניסים את האפרסקים לתוך סיר הסירופ למשך 2-3 דקות, מוציאים לצלחת ומסירים את הקליפה.
  • פורסים את האפרסקים לפרוסות דקות וקטנות (תואמות בגודלן לגודל המקרון).

 

להכנת הקרם:

  • מסננים את הפטל הקפוא היטב.
  • טורפים בבן מרי את החלבונים והסוכר וממשיכים בטריפה עד שהתערובת מגיע לטמפרטורה של 160 מעלות (כ- 5 דקות לערך).
  • מעבירים את התערובת החמה לקערת מיקסר ומערבלים במהירות גבוה במשך כ-5 דקות לערך עד להתקררות והתקשות התערובת.
  • מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים לתערובת בהדרגה את החמאה. במידה והתערובת תהיית נוזלית מידי יש להכניסה למקרר למשך 10 דקות עד להתגבשות ולהמשיך בתהליך.
  • מוסיפים לתערובת את הפטל ואת גרגירי הוניל ומקציפים במשך עוד כ-2 דקות.
  • מדביקים את 2 חלקי המקרון זה לזה בעזרת קרם הפטל כשבניהם מניחים פרוסת אפרסק.

 

לטורים הקודמים:

Dirty kitchen secrets • מתכון לחומוס עם בשר ולשבלולי קינמון

Indian Simmer • מתכון לעוף טנדורי וטירמיסו קלמנטינות

The Comfort Of Cooking • מתכון לשוקי עוף בדבש ועוגות שוקולד אישיות

veggiebelly • מתכון לבורקס על מקל וקאפקייקס שוקולד-בננה

Herbivoracious • מתכון לזניה תרד וגבינות ומגדל חצילים מטוגנים בפירורי פנקו

Bakers Royale • מתכון לבננה במילוי גלידה ועוגיות סנדביץ' חמאת בוטנים ובננה

 

 
עוד כתבות במדור טעם עולמי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.