מתכון מצולם לריזוטו פטריות

 
עודכן 08:00 23/11/2011

הוא אומנם דורש בישול איטי והשגחה צמודה, אבל בסוף התהליך הוא יחזיר לכם אהבה וטעם מופלא. ריזוטו עשיר ומפנק עם 4 סוגי פטריות

 
 
 
 
 

צילום: עידן צור וגילי דנון • עריכה: עידן צור • סטילס: שרון בוקוב

 

מצרכים:

1 כוס אורז אורבוריו או אורז עגול שמתאים לריזוטו

1/4 כוס שמן זית

1 בצל

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס יין לבן

2 סלסלות פטריות שמפניון קצוצות

2 סלסלות פטריות ירדן קצוצות

2 סלסלות פטריות פורטבלו קצוצות

1 שקית פטריות פורטי ציני מיובשות

1 ליטר ציר בקר של קנור או כל חברה אחרת

50 גרם חמאה

50 גרם פרמז'ן

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • יוצקים לסיר ליטר מים, מוסיפים 2-3 כפות של ציר בקר, מוסיפים לציר פטריות מיובשות קצוצות, ומביאים לרתיחה.
  • קוצצים את הבצל, מחממים שמן על אש נמוכה ובסיר עבה וגבוה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים קלות.
  • מגבירים את האש ומוסיפים את האורז (לא שטוף את האורז).
  • מערבבים עד שהאורז יתחמם כולו, מוסיפים את היין וממשיכים לערבב עד לאידוי מלא.
  • מוסיפים מצקת מציר הבקר החם ומערבבים עד שהאורז סופג את הנוזלים.
  • קוצצים את הפטריות ומוסיפים 2-3 כפות של פטריות קצוצות לתוך הסיר. חוזרים על התהליך עד לסיום הציר ועד שהאורז כמעט ומבושל (ברגע שספיחת הנוזלים נעשית איטית אז יודעים שהמנה מוכנה).
  • מכסים את הסיר לספיגה מלאה של הטעמים.
  • מוסיפים את החמאה, מתבלים לפי הצורך, מוסיפים את הפרמזן, מערבבים ומגישים מיד.

 

 
השתמשו בחומרים משובחים והריזוטו יחזיר לכם אהבה
השתמשו בחומרים משובחים והריזוטו יחזיר לכם אהבה צילום : שרון בוקוב
 

המתכון באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג - צפדיה, מתוך סדנאות הבישול והאפייה של ניופאן גורמה.

 

מחפשים עוד מתכונים טעימים? נסו את אלה:

פסטה עם עוף ברוטב פסטו

פשטידת בצל

סלט קולסלאו

מאפה תירס וגבינות

סלט כרוב אדום

חזה עוף בעשבי תיבול

שניצלים במגוון ציפויים

פוקצ'ה ביתית

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.