מקבלים את השבת • מתכון לקיגל

הדפס
 
מקבלים את השבת עם קוגל ביתי
מקבלים את השבת עם קוגל ביתי צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:29 24/11/2011

יש מי שמוסיפים פלפל שחור ויש שמעדיפים את הגרסה המתוקה. כך או כך, מדובר באחד המאכלים שמעלים הכי הרבה אסוציאציות מהעבר. רגע לפני שסוף השבוע מגיע, חיהל'ה מכינה קיגל מקורמל בניחוח קינמון

 

המילה קיגל מעוררת בי לא מעט אסוציאציות קיגל מסורתי שאמא מכינה, קיגל עשוי מתפוחי אדמה ומוסף למרקים וחמין וכמובן בני משפחה קרובים שנוהגים להכינו, כמו דוד אברהם הבשלן המעולה וריקי בת הדודה אשר בכל הזדמנות כאשר מוזמנת או מזמינה לשבת מכינה קיגל מעולה.

 

וכך בימים קרירים אלה, החלטתי להכין קיגל חם וטעים. פרט לנסיוני האישי החלטתי לפנות לקרוביי שהוזכרו כאן, שמעתי מכל אחד את דרכו בהכנת קיגל ושילבתי בין כולם. התוצאה היתה נהדרת, עדינה יחסית מהקיגל הירושלמי הכבד המקורמל היטב ומתובלת יותר מהקיגל  האחר. כידוע יש בתים רבים בהם הקיגל מוכן באורח קבוע בשבת וכל אחד טעים להפליא. 

 
טורפים את הביצים והסוכר
טורפים את הביצים והסוכר צילום: חיה אילונה דר

קיגל לשבת

2 תבניות אינגליש קייק

 

המצרכים:

500 גרם אטריות דקות

4 ביצים

כוס סוכר

1/2 כוס שמן

כף קינמון

2 כפות צימוקים

כפית פלפל שחור גרוס

 

אופו הכנה:

  • מבשלים את האטריות לפי ההוראות על השקית, מסננים ושומרים בקערה להמשך.
  • מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  • טורפים את הביצים ומוסיפים 1/2 כוס סוכר, קינמון ופלפל.
  • יוצקים למחבת את השמן ומוסיפים את יתרת הסוכר.
  • ממיסים את הסוכר עד שצבעו משתנה לצבע ענבר, מכבים את הלהבה ויוצקים על האטריות. מערבבים היטב ומצננים מעט.
  • מוסיפים את תערובת הביצים ומערבבים היטב, מוסיפים את הצימוקים תוך עירבוב. 
  • יוצקים את התערובת לשתי התבניות ואופים עד הזהבה והפרדות הקיגל מהצדדים כשעה וחצי לערך. 

 

 
כל הדרך אל הקיגל המושלם
כל הדרך אל הקיגל המושלם צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.