מתכון למרק בטטות ודלעת

 
שילוב מנצח של בטטה ודלעת במרק סמיך ומפנק אחד
שילוב מנצח של בטטה ודלעת במרק סמיך ומפנק אחד צילום: יח"צ
 
עודכן 07:52 25/11/2011

כשגשם בחוץ וקר הפשילו שרוולים, הניחו סיר על האש והכינו מרק קרם בטטה ודלעת לצד מקלות לחם ביתיים

 
 
 
 
 

מצרכים (כ-4 מנות): 

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

1 שן שום כתושה

700 גרם דלעת טרייה, חתוכה גס

2 בטטות, קלופות וחתוכות גס

1.2 ליטר מים או ציר ירקות

כוס חלב סויה אלפרו לייט

מלח ופלפל שחור

 

למקלות הלחם:

3-4 פרוסות לחם (עדיף מיום האתמול)

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור

 

אופן הכנה:

  • מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כמה דקות עד לריכוך.
  • מוסיפים את הדלעת והבטטה ומבשלים במשך עוד מספר דקות, מוסיפים את המים או את ציר הירקות, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מכסים ומרתיחים.
  • מבשלים על הגז במשך כ- 25 דקות עד שהדלעת והבטטה רכות מאוד.
  • מחממים תנור ל- 200 מעלות, חותכים את פרוסות הלחם לרצועות ומניחים בתבנית אפיה. מפזרים שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ואופים במשך 5 דקות בתנור עד להזהבה.
  • שופכים את חלב הסויה למרק, מעביריםאת המרק למעבד המזון ומערבבים עד לקבלת מרק חלק.
  • מחזירים את המרק לסיר ומחממים קלות עד להגשה.
  • יוצקים לקעריות ומגישים יחד עם מקלות הלחם.

 

המתכון באדיבות אלפרו

 

מחפשים מתכונים חמים נוספים? נסו את אלה:

מרק עגבניות ושעועית

תבשיל קציצות ואורז

מרק פריקי

טבעות דלורית במילוי בשר

פלפלים ממולאים בבשר ואורז

עוף ממולא באורז ובבשר

פשטידת פסטה, פטריות וכרישה

מאפה פתיתים מוקרם

שניצלים במגוון ציפויים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.