מתכון ללחמניות סובין וקימל מקמח מלא

 
לחמניות סובין
לחמניות סובין צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 08:35 25/11/2011

רוצים להחליף את הסנדביץ' מקמח לבן במאפה בריא יותר? הכינו לחמניות סובין עם שומשום מעל

 
 
 
 
 

מצרכים (ל-15 לחמניות בינוניות):

50 גרם סובין חיטה

120 מ"ל מים פושרים

1 כף מלח

 

ללחמניות:

300 מ"ל חלב

1 כפית סוכר

25 גרם שמרים טריים

1/2 שקית משפר אפייה של שמרית

250 גרם קמח מלא

250 גרם קמח לבן

5 גרם קימל טחון

 

לציפוי:

סובין, שומשום, שיבולת שועל, זרעי פשתן

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את סובין החיטה, המים והמלח בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים מחוץ למקרר למשך לילה.
  • מעבירים למחרת את תערובת הסובין לקערת מיקסר עם וו לישה.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים כ-12 דקות במהירות איטית-בינונית.
  • מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה בקיץ וכ-45 דקות בחורף.
  • מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו בכפות הידיים על מנת להוריד ממנו נפח ולהוציא את ממנו את האוויר.
  • מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור.
  • מניחים את כדורי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 8 ס"מ, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  • מברישים את הלחמניות במעט מים ומפזרים מעל סובין, שומשום, שיבולת שועל או זרעי פשתן.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-15 דקות, עד להזהבה (בודקים ומוודאים שהלחמניות זהובות גם בתחתית).
  • מגישים את הלחמניות או שומרים במקפיא עד 3 שבועות (להפשרה מחממים כמה דקות ב-170 מעלות).

 

 הערה: לצורך גיוון, ניתן להוסיף לבצק בגמר הלישה כוס אגוזי מלך גרוסים גס.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

לחמניות צימוקים ואגוזים

בייגל אמריקאי

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.