כוס הקפה המושלמת

 
כל השלבים להכנת קפה משולם ללא מכונת קפה משוכללת
כל השלבים להכנת קפה משולם ללא מכונת קפה משוכללת צילום: Getty Images / אימאג'בנק
 
עודכן 07:28 24/11/2011

אין לכם תקציב לרכוש מכונה ואתם בכל זאת רוצים להינות בכל בוקר מכוס קפה איכותית? קנו מקינטה ופלנג'ר ואתם בדרך לכוס הקפה המנצחת. אילן שנהב מסביר לכם שלב אחר שלב מה עליכם לעשות עד הלגימה הראשונה

 
 
 
 
 

לרבים מאיתנו יש סיבה טובה להמנע מרכישת מכונת אספרסו חשמלית הביתה. חוסר מקום על השיש, הכנת הקפה במכונה אינה קלה ודורשת לעיתים מיומנות נרכשת, הקפה למרות המצופה לא יוצא כמו בבית הקפה האהוב עלינו, המחיר גבוה ועוד ועוד. כל אלה סיבות טובות שמצדיקות לשקול אלטרנטיבת קפה איכותית שתרגיע גם את נפשי הכמהה לחידושים האחרונים בתחום.

 

מכונת האספרסו מאפשרת הכנת קפה והקצפת חלב כשהמתכונים של רוב משקאות הקפה מבוססים על שילוב שבין הקפה לחלב המוקצף. אם נצליח להכין משקה שמשלב בין השניים בקלות, להרשים את אורחינו בקפה טוב ולחסוך, על הדרך, גם את עלות מכונת הקפה - שיחקנו אותה. לשם כך אני מציע את מה שאני קורא לו: "ערכת קפוצ'ינו" אשר מורכבת ממקינטה ומפלנג'ר.

 
מי אמר שחייבים לקנות מכונת קפה?
מי אמר שחייבים לקנות מכונת קפה? צילום: Getty Images / אימאג'בנק

המקינטה הינה מכשיר נפלא להכנת קפה. אמנם הקפה שמכינים בעזרתה אינו בדיוק אספרסו (האיטלקים קוראים לו "מוקה") אבל הוא מצויין וחזק מספיק כבסיס למשקה הקפוצ'ינו. איך משתמשים במקינטה? פותחים בהברגה את החלק התחתון ומוזגים לתוכו מים קרירים עד גובה השסתום. ממלאים את הרשת הקונית בקפה טחון בינוני (אין צורך לדחוס), מכניסים לתוך החלק התחתון של המקינטה ומוודאים שהחלק העליון של המקינטה מוברג היטב.

 

לאחר שהמקינטה מלאה בקפה, מניחים למקינטה להתחמם על להבת גז צרה וחזקה (להבה רחבה עלולה להמיס את חלקיה הפלסטיים של המקינטה). המים במיכל התחתון מתחממים ומנסים להתפשט בשל תכונתם הפיזיקלית, כאשר המקום היחיד אליו הם יכולים לעבור הוא אל הקפה דרך הצינור הקוני. ככל שכמות המים העוברת בצינורית גדלה, הם סופחים אליהם יותר ויותר טעם מהקפה הטחון, עולים לחלק העליון של המקינטה ונקווים שם.

 

 
כל שנדרש להכנת קפה משובח הוא מקינטה ופלנג'ר
כל שנדרש להכנת קפה משובח הוא מקינטה ופלנג'ר צילום : Getty Images / אימאג'בנק
 

עתה, כשהקפה עצמו מוכן אפשר לפנות להקצפת החלב. ישנן מספר צורות להקציף חלב כאשר בכולן יש צורך גם לחממו וגם למלאו באוויר במטרה להכפיל את נפחו. צינור הקיטור של מכונת האספרסו, עושה את שתי הפעולות הללו בו בזמן אבל ניתן לעשות את שתי פעולות אלה גם בשני שלבים נפרדים - חימום לחוד והקצפה לחוד. לשם כך נשתמש במכשיר פלנג'ר מתאים.

 
 
באמצעותו תכינו קפה קציפתי מעולה
באמצעותו תכינו קפה קציפתי מעולה צילום: Getty Images / אימאג'בנק

מכשיר הפלנג'ר צריך להיות בנוי מזכוכית ומסגרת עשויה פלסטיק ולא מתכת. יש להוציא מהמכשיר את רשת הסינון המתכתית ולמלא את מיכל המים בחלב קר, עד כדי 1/3 הגבוה. מכניסים את המיכל התחתון למיקרוגל למשך 50 שניות עד שהחלב חם אך לא רותח. (אחרי מספר נסיונות תדעו בדיוק על כמה זמן יש להפעיל את המיקרוגל כדי שהחלב יוקצף בדיוק בטמפרטורה הרצויה).

 

כאשר החלב חם מכניסים חזרה את הרשת המתכת ומצמידים את המכסה היטב בחלקו העליון של המיכל. בעזרת 2 אצבעות יד שמאל מצמידים את המכשיר למשטח, על מנת שלא יזוז, וביד ימין מעלים ומורידים את הרשת עד שהחלב מוקצף היטב. פעולה זאת, אם מתבצעת כראוי כמובן, מניבה חלב מוקצף לא פחות טוב מהקצפה מקצועית בבר הקפה.

 

כאשר גם הקפה וגם החלב מוכנים, הגיע הזמן למזוג את המשקה לכוסות. היחס בין הקפה לחלב יעשה על פי הטעם כאשר אם ברצונכם בקפוצ'ינו איטלקי עליכם למזוג את הנוזלים לכוס ביחס של 1/3 קפה ו - 2/3 חלב מוקצף. עצתי אליכם, כיוון שהקפה במקינטה פחות חזק, יש למזוג קפה עד חצי מגובה הכוס ואת השאר למלא בחלב מוקצף, הנמזג דרך רשתית הפלנג'ר כשהרשתית עדיין בתוכה.

 

אילן שנהב, הינו מומחה בעל נסיון רב בתחום הקפה ובתי הקפה. במסגרת ההתמחות בתחום הוא הקים את בית הספר הראשון לקפה ואת האיגוד הישראלי לקפה. בעבר יזם והקים רשת של בתי קפה על שמו. יצג את ישראל פעמים רבות בתחרויות קפה עולמיות. אילן מייעץ בתחום, ובעל עסק המתמחה בעולם הקפה- 'חותם הקפה', ברמת השרון.

 

רוצים לטעום עוד מהקפה? נסו את אלה:

מדריך לבחירת מכונת אספרסו

מדריך מצולם לבחירת מכונת קפה

הכל על מכשיר הפרקולטור

קטיף הקפה

הכנת קפה בפלנג'ר 

תרבות הקפה בישראל

סחר קפה בעולם

טיפים לאספרסו מנצח

על קפה וחלב

 

 
עוד כתבות במדור עולם הקפה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.