מתכון לפילה בקר עם בצלצלי שאלוט

 
מנה חגיגית, טעימה ומרשימה
מנה חגיגית, טעימה ומרשימה צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 08:41 25/11/2011

במיוחד לחובבי הבשר האדום - פילה בקר לצד בצלי שאלוט מקורמלים ורוטב יין מרסלה

 
 
 
 
 

מצרכים:

600 גרם בצלצלי שאלוט קטנים קלופים

3 כפות סוכר חום בהיר דמררה

4 כפות חומץ בלסמי

2 כוסות יין מרסלה

1/2 כוס יין אדום

2 ענפי רוזמרין

5 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לפילה בקר:

1 ו- 1/2 ק"ג פילה בקר (נטו ללא הקצוות)

4 כפות שמן זית

2 כפות חרדל גרגרים

2 כפות חרדל חלק

4 שיני שום כתושות

3 ענפי רוזמרין

4 כפות עלי תימין מופרדים מן הגבעולים

1 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • מוציאים את פילה הבקר מן המקרר שעתיים לפני ההכנה.
  • שמים את בצלצלי השאלוט בסיר רחב ושטוח יחד עם כל המרכיבים ומביאים לרתיחה.
  • מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.
  • מסירים את המכסה ומבשלים במשך כ-6 דקות עד שכל הנוזלים נספגים בבצלי השאלוט.
  • מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
  • מורחים את הבשר בשמן זית, מחממים מחבת פסים על אש גבוהה, צורבים את הבשר מכל צדדיו עד להשחמה ומעבירים לתבנית אפייה.
  • קוצצים את הרוזמרין, מורחים את נתח הבשר עם שני סוגי החרדל , השום הכתוש, וזורים מעל את הרוזמרין, התימין והפלפל הגרוס.
  • צולים את פילה הבקר במשך 20 דקות לדרגת צליה מדיום, מוציאים את התבנית מהתנור, מכסים את הבשר בנייר אלומיניום ומשהים למשך 10 דקות .
  • פורסים את נתח הבקר לעובי 2 ס"מ  ומגישים מיד לצד בצלצלי שאלוט המקורמלים.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

צלעות טלה ברוטב נענע ולימון

כדורי בשר ברוטב אננס

 

 
עוד כתבות במדור ארוחת שבת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.