מתכון לכדורי בשר ברוטב אננס

 
כדורי בשר עסיסיים ברוטב אננס
כדורי בשר עסיסיים ברוטב אננס צילום: מתטך התכנית
 
עודכן 08:44 25/11/2011

כדורי הודו (או בקר)עם רצועות של גזר, פלפלים ובצל ברוטב אננס וסויה מתקתק

 
 
 
 
 

מצרכים: 

2 פלפלים

2 גזרים

1/2 בצל

1 קופסא שימורי אננס גדולה, כולל הנוזלים

1/4 כוס חומץ הדרים

1/2 כוס סוכר חום כהה

1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר

מלח ופלפל, לפי הטעם

1/4 כוס מים

2 כפות רוטב סויה

1 ו- 1/2 כפות קורנפלור

 

לכדורים:

1 ק"ג בשר טחון (הודו, בקר או שילוב של השניים)

2 כפות קמח מצות / פירורי לחם

1 כפית שום כתוש

1 כפית חרדל

1/2כפית ג'ינג'ר כתוש

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

1/2 כוס מים

 

אופן הכנה:

  • חותכים לרצועות את הפלפלים, הגזרים והבצל.
  • מערבבים בסיר עמוק את הירקות החתוכים עם אננס, חומץ, סוכר, ג'ינג'ר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות. 
  • מערבבים בקערית קטנה מים, סויה וקורנפלור ומוסיפים לסיר תוך כדי ערבוב.

 

להכנת הכדורים:

  • מערבבים בקערה היטב את הכל החומרים ויוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ.
  • מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  • מוסיפים את הכדורים לרוטב שבסיר ומבשלים במשך 30-45 דקות על אש נמוכה.

 

לתכנית המלאה>>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

פילה בקר צלוי ברוטב בצלצלי שאלוט

צלעות טלה ברוטב נענע ולימון

 

 
עוד כתבות במדור ארוחת שבת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.