מתכון לעוגת שוקולד חמה

 
מי יסרב לעוגת שוקולד חמה ולצידה כדור גלידה?
מי יסרב לעוגת שוקולד חמה ולצידה כדור גלידה? צילום: שלומי בנעטיה
 
עודכן 07:35 26/11/2011

מיקי שמו מכין עוגת שוקולד רכה וקלה מאוד להכנה שניתן להגיש קרה או חמה בתוספת גלידת וניל

 
 
 
 
 

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

מצרכים:

250 גרם שוקולד מריר

250 גרם חמאה

6 ביצים

300 גרם סוכר

1 כפית תמצית וניל

140 גרם קמח

 

לציפוי:

250 מ"ל שמנת מתוקה

250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד המריר למשך 2 דקות במיקרוגל.
  • ממיסים את החמאה למשך דקה במיקרוגל, יוצקים אותה לתוך קערת השוקולד המומס ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • מקציפים את הביצים, הסוכר והווניל במהירות גבוהה במיקסר למשך 4 דקות, עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • מקפלים את תערובת השוקולד והחמאה לתוך תערובת הביצים, מנפים לתוך התערובת גם את הקמח ומקפלים בעזרת מרית עד לקבלת מרקם אחיד.
  • יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות במשך 40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  • מצננים את העוגה, ומכניסם אותה לתנור למשך שעה לפני הוספת הציפוי.

 

להכנת הציפוי:

  • מניחים קוביות של שוקולד מריר בתוך קערה.
  • מחממים בסיר את השמנת מתוקה עד לסף רתיחה ויוצקים אותה לתוך קערת השוקולד המריר.
  • מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד וקבלת תערובת חלקה. משהים למשך 30 דקות בטמפרטורת החדר.
  • הופכים את עוגת השוקולד כך שהחלק הגבוה הופך להיות הבסיס ומניחים אותה על גבי רשת כשמתחתיה תבנית אפייה.
  • יוצקים על העוגה ובצדדיה, בעזרת מצקת, את ציפוי השוקולד עד שהעוגה מכוסה הן בדפנות והן בחלקה העליון. מגישים. 

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת תפוזים

עוגת עריסה (סולת)

אגסים במילוי תמר ופיסטוק 

 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.