מתכון לעוגת תפוזים גבוהה

 
החורף הוא הזדמנות מצוינת להכין עוגה מפרי הדר
החורף הוא הזדמנות מצוינת להכין עוגה מפרי הדר צילום: שלומי בנעטיה
 
עודכן 07:35 26/11/2011

מחפשים רעיון לעוגה שתלווה את הקפה של הבוקר? הכנסו למטבח ובחלוף 45 דקות הבית יתמלא בריח הדרים של עוגת תפוזים עם מעטה עדין של אבקת סוכר

 
 
 
 
 

מצרכים:

3 ביצים XL

200 גרם סוכר

350 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

240 מ"ל שמן קנולה

300 מ"ל מיץ תפוזים

קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

1/4 כוס ליקר תפוזים

 

לסירופ:

1 כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס סוכר

 

אופן הכנה:

  • מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר במשך 10-8 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מאוד.
  • מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת, מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים לסירוגין ובהדרגה את תערובת הקמח  השמן, מיץ התפוזים, הקליפה המגוררת וליקר התפוזים.
  • יוצקים את התערובת לתבנית בבקה משומנת בקוטר 26 ס"מ עם חור, או ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל - 170 מעלות במשך כ - 50 דקות בתבנית עגולה, או כ-45 דקות בתבניות אינגליש קייק, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

 

להכנת הסירופ:

  • מרתיחים בסיר את התפוזים והסוכר ומצננים.
  • יוצקים את הסירופ על גבי העוגה בעודה חמה ומגישים.  

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת שוקולד חמה

עוגת עריסה (סולת)

אגסים במילוי תמר ופיסטוק

 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.