מתכון לעוגת עריסה (סולת)

 
אל תוותרו על מי הורדים
אל תוותרו על מי הורדים צילום: שלומי בנעטיה
 
עודכן 07:33 26/11/2011

יש הקוראים לה בסבוסה אחרים עריסה אבל רובנו מכירים אותה בתור עוגת סולת - מתוקה, טעימה ועם ניחוח מופלא של מי ורדים

 
 
 
 
 

מצרכים:

1/2 קילו סולת

1/4 קילו קמח          

1 כפית קורנפלור

3/4 חבילת מרגרינה

1/2 שקית אבקת אפייה

1/4 כוס סוכר

2 שקיות אבקת וניל

1 כוס לבן או חלב

שקדים שלמים, לקישוט

 

לסירופ:

1/2 קילו סוכר

1/2 כוס מים

2 כפות מי ורדים

1 כף מיץ לימון

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל החומרים ביחד בידיים. מוסיפים את הלבן/חלב תוך כדי עבודת הלישה.
  • יוצקים את התערובת לתבנית אפייה של תנור ביתי ומפזרים מעל את השקדים.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 40-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.

 

הסירופ:

  • מביאים את חומרי הסירופ לסף רתיחה ומוסיפים את מי הוורדים והלימון.
  • יוצקים את הסירופ על העוגה החמה (אין כל צורך שגם הסירופ יהיה חם).

 

הערה: ניתן להוסיף לבצק 2 כפות של שקדים טחונים.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת שוקולד חמה

עוגת תפוזים

אגסים במילוי תמר ופיסטוק 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.