מתכון לאגסים במילוי תמר ופיסטוק

 
האורחים ישארו פעורי פה למראה הקינוח הזה
האורחים ישארו פעורי פה למראה הקינוח הזה צילום: שלומי בנעטיה
 
עודכן 07:34 26/11/2011

קינוח אלגנטי ומרשים במיוחד - אגס במילוי של תמרים ופיסטוקים עם רוטב חם של וניל מעל

 
 
 
 
 

מצרכים: 

4 אגסים קלופים אך שלמים (עם הגבעול)

2 כוסות מים

1 מקל וניל

1 כוס סוכר

 

לרוטב הווניל:

1/2 כוס חלב

1/2 כוס שמנת מתוקה

4 חלמונים

1/4 כוס סוכר

1 כפית מי ורדים

1 מקל וניל

 

למילוי:

100 גרם תמרים מזן מג'הול

50 גרם פיסטוקים קלויים קצוצים גס

 

אופן הכנה:

  • מכניסים לסיר את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מכבים ומשאירים בסיר למשך כשעה.

 

להכנת הרוטב:

  • מרתיחים בסיר את החלב, השמנת, מקל הוניל ומי הורדים.
  • מערבבים את החלמונים והסוכר בקערה נפרדת.
  • מעבירים חלק מהתערובת החמה שבסיר לתערובת החלמונים ומחזירים לסיר עד להסמכה קלה (השוואת טמפרטורות).

 

להכנת המילוי:

  • מעבדים במעבד מזון ובכמה פולסים את התמרים והפיסטוקים לקבלת תערובת אחידה.

 

להרכבת המנה:

  • ממלאים את תחתית האגסים בתערובת מילוי התמרים והפיסטוקים, מניחים כל אגס בצלחת עמוקה ורחבה, יוצקים את הרוטב החם מעל, מפזרים 2 עלי ורדים ומגישים.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת שוקולד חמה

עוגת תפוזים

עוגת סולת (עריסה)

 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.