לפעמים חלומות מתגשמים • פרק 15

 
מרק דלעת כתום או כפי שיואב בר מכנה אותו "הכתום הזה"
מרק דלעת כתום או כפי שיואב בר מכנה אותו "הכתום הזה" צילום: אנטולי מיכאלו
 
עודכן 10:22 27/11/2011

הרבה לפני הזכייה הגדולה בקרב סכינים, השף יואב בר כבר ידע שרק אמביציה והתמדה יביאו אותו למרכז הבמה. היום, במקום בו הוא נמצא ובעשייה היומיומית, התכונות האלה הופכות עבורו לחשובות מתמיד. וגם: מתכון למרק דלעת כתום (שמאחוריו סיפור משעשע)

 
 
 
 
 

באחד הימים במהלך השבוע שחלף, נכנס לו ילד עם הוריו למסעדה ונעמד בכניסה ליד המגן שקיבלתי כשזכיתי בתואר "אליפות המסעדות" בתכנית קרב סכינים ששודרה בערוץ 10 - שני סכינים גדולים מונחים אחד על השני ממוסגרים בתוך מסגרת גדולה וזהובה. התקרבתי אל הילד ושאלתי אותו אם הוא ראה את התכנית, "ברור" ענה לי הילד, "אתה השף שניצח את השף סטפן בתוכנית ואת כל המסעדות שהיו שם, לפני התכנית לא הכירו אותך בכלל".

 

אין מנוס וצריכים להכיר במציאות, האמת תמיד יוצאת מפיהם של הילדים, חפה מגינונים וחדה כמו הסכין שעל הקיר. הצטלמתי עם הילד החמוד לצד מגן הסכינים, והוא מאושר מאי פעם, רץ לשולחן לספר להוריו על המפגש המרגש.

שלא תטעו לרגע, גם עבורי מפגשים מסוג זה מרגשים ומשמחים במיוחד ולא נתפסים כמובן מאליו כי הרי לא נולדתי מפורסם.

 

ההתחלה היומרנית שלי בעיר הגדולה כשף שבא מבית מלון ופתח מסעדה הרימה הרבה גבות כשזכיתי בתכנית קרב סכינים, כנגד כל הסיכויים, הייתה עבורי סימן דרך ובבחינת צעד גדול בדרך להצלחה. לכל אורך הדרך האמנתי, ואני עדיין מאמין, בדבר אחד חשוב - לעשות כל הזמן את הכי טוב שאפשר, בלי תירוצים ובלי הנחות.

 

 
מגן הזכיה בתחרות קרב סכינים
מגן הזכיה בתחרות קרב סכינים צילום : דרור כץ
 

מוטו זה מלווה אותי למעשה מאז ילדותי, עוד כשהייתי ילד בן 11 התאמנתי בג'ודו אצל מוריס סמדג'ה יחד עם אחי חיים ומאחר ולא היה למשפחתי מספיק כסף לקנות לנו חליפות ג'ודו, נאלצנו לחלוק חליפה אחת. בכל פעם שהגיע תורי הייתי לובש את החליפה ועולה לקרב כשבסיומו הייתי פושט את החליפה ונותן אותה לחיים אחי שהיה עולה לקרב מיד אחרי. כך התחרנו שנינו שנים, קטפנו תארים ואליפויות נוער בנגב ועשינו את הכי טוב שיכולנו מבלי לרחם על עצמנו. מי יודע אולי משם באה רוח הלחימה שלי להצליח בכל דבר שאני עושה.

 

השבוע נפתחה מסעדת "רגב" בהיכל התרבות לה אני מייעץ ושעבורה בניתי את התפריט. הימים הראשונים של פתיחת המסעדה היו קשים ומעייפים, כל יום מבוקר ועד ליל במלחמה נגד השעון כדי לפתוח את המקום בזמן. לימוד צוות מטבח לשליטה מלאה בהכנת תפריט המסעדה, תדרוך מלצרים בכל הפרטים הקטנים כשאני שותף פעיל בתוך כל ההמולה הזאת, מרגיש כמו אצן במרתון שאינו נגמר. ובכל אותה עת בוערת בי אש וקול פנימי אומר לי: "אתה עושה את הכי טוב שאתה יכול - אל תעצור".

 

ואכן ביום הפתיחה, המאמץ השתלם, הלקוחות אהבו מאוד ושיבחו את האוכל ואני ידעתי שהשלמתי את המשימה שלקחתי על עצמי: הרמת תפריט טוב עם אוכל מעולה במקום הכי מרכזי בתל אביב. כל שנותר לי לעשות הוא לאחל למסעדת רגב הצלחה רבה.

 
אל תוותרו על החלומות שלכם
אל תוותרו על החלומות שלכם צילום: דרור כץ

כיון שהתחלתי עם טלוויזיה תרשו לי לסיים איתה ועם סיפור קטן על הופעתי הראשונה בטלוויזיה שאני אישית מעדיף לשכוח. לפני שנים, כשתכניות הבוקר היו עוד בחיתוליהן, התארחתי בתכניתו של גבי גזית לטובת ייחצון המלון בו עבדתי. שלומי חביב איש ההפקות שלי שמלווה אותי מזה שנים רבות לווה איתי גם באותו בוקר לאולפנים בו צולמה התכנית.

 

התמקמנו לנו בפינת הבישול כשלפתע גבי גזית פנה אלי בשאלה "מה נכין היום"? באותו רגע נתקפתי בהתרגשות גדולה "נכין היום  מ...מ...מ...", נו, איך לעזאזל קוראים לירק הזה שעומד מולי ושאני לא זוכר את שמו. בלאק אאוט מוחלט. לבסוף התאפסתי על עצמי ועניתי: "נכין מנה מ"הכתום הזה". כתום הזה? מדובר בתאור מאוד לא מדויק באותם רגעים קשים לירק הדלעת המופלא. אתם רק יכולים לתאר לעצמכם את תגובתו הצינית של גבי גזית לתשובתי שכמעט וגרמה לי לברוח מסט הצילומים.

 

הפדיחה של אותו בוקר רודפת אותי עד היום כשמאז אותה תכנית הפך שמה הרשמי של הדלעת בפי משפחתי וחבריי ל"הכתום הזה". הרבה מים זרמו בנהר מאז אותו בוקר, השתפרתי, התמקצעתי כשהמסר המרכזי הוא לעולם לא לוותר על החלומות שלכם גם אם הדרך היא קשה. ראו בדרך כאתגר ותמיד עשו את המירב ואת הכי טוב שאתם יכולים על מנת להגיע אל המטרה. הבטחה שלי - התוצאות לא יאחרו להגיע.

 

אז אחרי הסיפור, נחשו מה הכנתי לכם לאכול היום? מתכון ל"כתום הזה", מרק דלעת סמיך וטעים, לשבוע נהדר קסום ומופלא. ואל תשכחו - אם יש לכם שאלות, בקשות, רעיונות והצעות עבורי אתם יכולים לכתוב לי בדף הפייסבוק של אוכל קדימה אוכל ואשיב לכם במהרה.

 

מרק דלעת

 

מצרכים:

1 קילוגרם דלעת

2 שיני שום

1 שורש פטרוזיליה

1 ראש כוסברה

גרירה מתפוז אחד

גרירה מקלמטינה אחת

750 מ"ל מים מינרליים

מלח ופלפל

קורט קינמון

 

אופן הכנה:

  • קולפים את הדלעת, שורש הפטרוזיליה וראש הכוסברה וחותכים לקוביות. 
  • מבשלים בסיר גדול עם המים את כל הירקות במשך כ- 40 דקות.
  • מתבלים את המרק במלח פלפל וקינמון על פי הטעם.
  • טוחנים את המרק בעזרת מערבל יד, מוסיפים את גרירת התפוז והקלמנטינה ומגישים חם.

 

לטורים הקודמים של השף המכשף:

עונת החמין והקרמבו

מרק מבית אמא

אבא, מה נאכל היום

להוציא ת'מיץ

עונת הזיתים

ספורטי שף

שוק הכרמל ושאר הירקות

דור ההמשך

מסעדה במבחן

 
עוד כתבות במדור השף המכשף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.