מתכון לפילה דניס על פירה עדשים

 
דג על תוספת בריאה ומזינה. דניס על פירה עדשים
דג על תוספת בריאה ומזינה. דניס על פירה עדשים צילום: טל תלם
 
עודכן 07:53 28/11/2011
עֹז תלם

מביאים את המסעדה הביתה - פילה דניס צלוי עם מעטה פריך לצד פירה עדשים כתומות, תרד וחוואייג'

 
 
 
 
 

מצרכים לדג:

4 פילטים משני דגי דניס (150-250 גרם כל פילה - ניתן להשתמש גם בלברק, בס הסלע או מוסר)

מעט שמן צמחי
מלח דק

 

לפירה עדשים:

2 כוסות עדשים אדומות

2 כוסות מים

חצי כוס חלב

מלח ופלפל לפי הטעם

כפית חוואייג' למרק (או תבלינים אחרים שאוהבים כגון כורכום, כמון, ג'ינג'ר)

חצי קופסה (200 מ"ל) עגבניות מרוסקות

חופן גדול עלי רוקט או תרד, שטופים ופרוסים לרצועות דקיקות

 

אופן הכנה:

  • מתחילים בהכנת העדשים: שמים את העדשים במסננת ושוטפים היטב במים קרים עד שהמים מהמסננת יוצאים נקיים. מניחים בצד ל-2 דקות עד שהעדשים יתייבשו.
  • בסיר בגודל בינוני מבשלים את העגבניות מרוסקות על אש בינונית כ-5 דקות. שופכים פנימה את העדשים ומערבבים היטב.
  • מכסים את העדשים במים, מתבלים במלח, פלפל וחוואייג' למרק. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות בערך, עד שהעדשים התרככו לחלוטין.
  • בזמן שהעדשים מתבשלים, מכינים את הדג: מייבשים היטב את הפילטים של הדניס בעזרת מגבת נייר.
  • משמנים את הפילטים במעט שמן צמחי בשני הצדדים ומתבלים במלח ופלפל.
  • שמים את הדגים במחבת קרה ואת המחבת מעל חום גבוה.
  • נותנים למחבת להתחמם. אם הפילה של הדג מתקפל מעט, לוחצים עליו עם תרווד כדי שישמור על צורתו. חשוב לא לצופף את הדגים במחבת.
  • מבשלים כ-3-5 דקות מהצד של העור, בהתאם לעוצמת הלהבה ועובי הדג, עד שהוא נראה מבושל בערך 5/6 מהדרך למעלה. הופכים בזהירות ומבשלים עוד חצי דקה מהצד השני.
  • לסיום המנה, פותחים את סיר העדשים ומוסיפים פנימה את רצועות התרד/רוקט.
  • בוחשים היטב את העדשים בעזרת כף עץ כדי למעוך אותם, וכשהם עוד חמים מוסיפים פנימה את החלב, עד לקבלת פירה בסמיכות הרצויה (החום מהעדשים יבשל את העלים).
  • מסדרים מעל כל צלחת כמות נדיבה מהפירה ומעליה מניחים את פילה הדג המוכן. מגישים מייד, ביחד עם רבעי לימון טרי.

 

המלצת יין לצד המנה:

יתיר ויונייה - יין לבן יבש מענבי ויונייה שהגיעו מכרמים הממוקמים ביער יתיר. צבע היין צהוב ירקרק מבריק. היין משלב ניחוחות אפרסק לבן, נקטרינה ומשמש. טעמו מזכיר אפרסק בשל ומנגו. ניחן בגוף בינוני וסיומת חמצמצה ומרעננת. יין בעל נפח יפה שיתאים לאוכל, הטעמים הפירותיים ידגישו, ישלימו ויוסיפו לטעמי התיבול במנה, ויחמיאו לדג.

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

לכל אירוע יין משלו - מדריך

טיול יקבים באזור הגליל

ראיון עם סומלייה מסעדת ליליות

מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ואפונה

אפרת אנזל והרומן עם היין. ראיון

טיול יקבים ברמת הגולן

קינוח מגניב - מתכון למלבי רימונים

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.