קטנות ומפתיעות • 3 מתכוני טאפאס

 
הכיף בארוחת טאפאס שלא צריך להסתפק במנה אחת בלבד
הכיף בארוחת טאפאס שלא צריך להסתפק במנה אחת בלבד צילום: איתי אלדר
 
עודכן 09:23 28/11/2011

רוצים לאכול משהו קטן מבלי להרגיש מפוצצים? ארוחת טאפאס היא הפתרון המושלם. מסלט עגבניות ופאייה אורז עם ירקות ועד סינטה ברוטב יין אדום

 
 
 
 
 

אנסלדה דה טומטה

סלט עגבניות

 

מצרכים (למנה אחת): 

1 עגבניה תמר

3 עגבניות שרי

1 צנונית

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה

חופן אורגנו טרי

חופן נענע

1/2 כפית של שום טרי קצוץ

1/2 כפית של צ'ילי טרי קצוץ

1 כף שמן זית

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

קורט מלח ופלפל שחור גרוס דק

גבינת פטה מפוררת

 

אופן הכנה:

  • חותכים את עגבניות התמר לרבעים, חוצים את עגבניות השרי ופורסים את הצנונית לרצועות דקות. 
  • מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל גבינת פטה.

 

 
הידעתם שמקור השם "פאייה" הוא מחבת?
הידעתם שמקור השם "פאייה" הוא מחבת? צילום : איתי אלדר
 

פאייה צמחונית

תבשיל אורז עם ירקות

 

מצרכים (2-3 מנות):

1 כוס של אורז ספרדי עגול

2 כוסות של ציר ירקות או מרק עוף זך

5 חוטי זעפרן

1 כף מלח

1 בצל לבן

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

1 גזר

1 בצל סגול

1 כף של שום

 

אופן הכנה:

  • קוצצים את הבצל הסגול והשום וחותכים לקוביות את הבצל הלבן, הגזר והפלפלים.
  • מכסים תחתית של מחבת עם שמן ומביאים לרתיחה, מוסיפים את בצל הקצוץ והשום ולאחריהם את שאר הירקות.
  • מטגנים את הירקות היטב וברגע שהירקות מגירים נוזלים מוסיפים למחבת את האורז, התבלינים והזעפרן ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את ציר הירקות, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומכסים את המחבת במגבת למשך עשר דקות.
  • מניחים לתבשיל הפאייה לעמוד עוד כחמש דקות מכוסה במגבת ומגישים חם.

 

 
מנה של סינטה עם רוטב יין סמיך ומתקתק מעל
מנה של סינטה עם רוטב יין סמיך ומתקתק מעל צילום : איתי אלדר
 

סינטה ברוטב פורט

מנה מעולה במינימום זמן

 

מצרכים (ל-5 מנות):

500 גרם נתח סינטה מיושן היטב

1 בקבוק של יין פורט

צרור טימין

50 גרם חמאה

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הסינטה ל-5 סטייקים במשקל 100 גרם כל אחד.
  • שופכים את היין לתוך סיר, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הטימין וממשיכים לבשל עד להסמכה
  • מוסיפים את החמאה ומבשלים במשך עוד 5 דקות עד לקבלת רוטב סמיך מאוד.
  • צולים את נתחי הסינטה על הגריל או על מחבת גריל עד למידת העשיה הרצויה (מומלץ לצלות למצב מדיום ומטה).
  • מניחים את נתח הסינטה על הצלחת, מוזגים את רוטב היין מעל ומגישים.

 

המתכונים באדיבות השף דודי בן דויד למסעדת ויקי כריסטינה

 

מחפשים עוד מתכונים טעימים? נסו את אלה:

גלילות חציל קלוי במילוי גבינות

מרק עגבניות ושעועית

תבשיל קציצות ואורז

טבעות דלורית במילוי בשר

פלפלים ממולאים בבשר ואורז

עוף ממולא באורז ובבשר

פשטידת פסטה, פטריות וכרישה

מאפה פתיתים מוקרם

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.