מתכון לטארט לימון קלאסי

 
נצלו את פירות ההדר, הכנסו למטבח והכינו טארט לימוני
נצלו את פירות ההדר, הכנסו למטבח והכינו טארט לימוני צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 08:07 01/12/2011

החורף כבר כאן והשווקים מלאים בפירות הדר, החל מתפוזים ולימונים ועד לאשכוליות - הזדמנות מצוינת להכניס את הפרי הצהוב למטבח ולהכין איתו טארט קלאסי שמשלב בצק פריך עם מילוי לימוני וענני מרנג מעל

 
 
 
 
 

מצרכים:

200 גרם חמאה

80 גרם אבקת סוכר

1 כף סוכר

1 ביצה

2 כוסות קמח

1/4 כוס קוקוס

קורט מלח

 

למלית:

2 ביצים

2 חלמונים (לשמור את החלבונים בצד)

1 כוס סוכר

1 מיכל שמנת מתוקה

קליפה מגורדת מ-2 לימונים

מיץ מ-2 לימונים

1 ו- 1/2 כפות קמח

 

לקציפה:

2 חלבונים

1/3 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

2 כפות קוקוס קלוי

 

אופן הכנה:

  • מערבלים בתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים לתערובת את הביצה וממשיכים לערבב.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח, הקוקוס והמלח וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק חלק.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך כשעה.
  • מרדדים את הבצק בעזרת מערוך ומעבירים לתוך תבנית פאי משומנת.
  • מהדקים את הבצק לדפנות התבנית על ומוודאים שמשטח הבצק בעובי עובי אחיד.
  • מכסים את הבצק בנייר כסף, מניחים עליו שעועית יבשה כמשקולת ואופים אפייה עיוורת במשך 10 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  • מסירים את נייר הכסף והשעועית ואופים במשך עוד 3-5 דקות עד שהבצק מזהיב.
  • מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-130 מעלות.

 

 
וודאו שעובי הבצק לאחר רידודו אחיד
וודאו שעובי הבצק לאחר רידודו אחיד צילום : רחלי קרוט
 

להכנת המלית:

  • מקציפים במערבל את הביצים השלמות, החלמונים והסוכר, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לתערובת את השמנת המתוקה, גרידת הלימון ומיץ הלימונים.
  • מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עוד כדקה.
  • יוצקים את המלית מעל הקלתית האפויה ואופים במשך 35-40 דקות, עד שהמלית מתייצבת אך עדיין רוטטת במרכז.

 

 
גררו רק את הקליפה הצהובה ללא החלק הלבן
גררו רק את הקליפה הצהובה ללא החלק הלבן צילום : רחלי קרוט
 

להכנת הקציפה:

  • מקציפים במערבל את החלבונים, הסוכר וסוכר הוניל עד לקבלת קצף יציב.
  • מזליפים, באמצעות שקית זילוף, את הקצף על גבי המלית האפויה עד לכיסוי מלא.
  • אופים את הטארט בתנור כ-5 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות, מצננים ומגישים.

 

 
הזליפו את הקציפה על העוגה ואפו במשך 5 דקות נוספות
הזליפו את הקציפה על העוגה ואפו במשך 5 דקות נוספות צילום : רחלי קרוט
 
 

המתכון באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג - צפדיה, מתוך סדנאות הבישול של ניופאן גורמה.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים וטעימים? נסו את אלה:

מיני סברינות

טארט שוקולד ובננות מקורמלות

עוגיות חמאה

עוגת קוקוס פרווה

עוגת שוקולד בחושה

חיתוכיות קינמון וחלבה

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.