השילוש הקדוש • ריבועי ביסקוויטים, עוגת גבינה ושוקולד

 
פריך, חמצמץ ומתוק קטיפתי נפגשים בקוביה קטנה
פריך, חמצמץ ומתוק קטיפתי נפגשים בקוביה קטנה צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:37 30/11/2011

כל אחד מהם טעים בפני עצמו, אבל כשמשלבים את שלושתם ביחד מתקבל קינוח ממכר שאי אפשר להפסיק לאכול. נטלי לוין מפשילה שרוולים ומשלבת מרקמים וטעמים בריבועי עונג קטנים

 
 
 
 
 

אחד הפתרונות הזמינים והמהירים ביותר לאורחים שמגיעים עוד חצי שעה בהפתעה, הוא ללא ספק ריבועים מתוקים (Chocolate Bars), שמכינים בצ'יק וחותכים כשמתקרר. הריבועים הבאים משלבים בתוכם שלושה טעמים מתוקים ואהובים: שוקולד, גבינה וקינמון. על תחתית פריכה של מעין קראמבל-קינמון מונחת שכבה נאה של עוגת גבינה ניו-יורקית; שמנתית וקטיפתית. את הכל עוטף ציפוי שוקולד עשיר ודקדנטי, וביחד נוצרים ריבועים מתוקים שמהווים את הסיום המושלם לארוחה או סתם לנשנוש של אחר הצהריים.

 

זהו מתכון פשוט מאוד, ובסך הכל בכמה צעדים פשוטים מתקבל קינוח טעים ונהדר. במתכון המקורי עליו התבססתי, מהבלוג Bakerella, נעשה שימוש בביסקוויטים מזן "לוטוס", אותם אני מאוד אוהבת, אך עם זאת הם לא זולים במיוחד. לכן החלטתי לשנות את המתכון מעט ולהכין את התחתית עם ביסקוויטים רגילים בתוספת קינמון וסוכר חום, ויצא פשוט מצוין.

 

קוביות עוגת גבינה ושוקולד מריר
מבוסס על מתכון מהבלוג Bakerella עם שינויים והתאמות שלי • רינג מרובע בגודל 25*25

 

לתחתית ביסקוויטים פריכה:
180 גרם ביסקוויטים
2 כפות סוכר חום כהה
חצי כפית קינמון
70 גרם חמאה מומסת

 

למלית גבינה:
750 גרם (3 קופסאות) גבינת שמנת
200 גרם (כוס) סוכר לבן
2 כפות קמח לבן
3 ביצים
250 מ"ל שמנת חמוצה
כפית מחית וניל

 

לציפוי שוקולד מריר:
250 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
250 מ"ל שמנת מתוקה
קורט מלח
2 כפות סירופ תירס
20 גרם חמאה רכה מאוד

 

אופן הכנה:

  • תחתית ביסקוויטים: מחממים תנור ל170 מעלות.
  • במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד ביסקוויטים, סוכר חום וקינמון וטוחנים יחד.
  • מוסיפים פנימה את החמאה המומסת וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת שמזכירה חול רטוב.
  • משטחים את התערובת על תחתית הרינג בשכבה אחידה.
  • אופים את התחתית כ5-6 דק', עד שהיא משנה מעט את צבעה לחום כהה, ומצננים.
  • תערובת הגבינה: בקערה גדולה טורפים יחד גבינה, סוכר וקמח, עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצים אחת-אחת, ומוסיפים את השמנת החמוצה והוניל וטורפים עד שהתערובת אחידה לחלוטין.
  • מוזגים את תערובת הגבינה מעל תחתית הביסקוויטים האפויה בזהירות, ומשטחים מעט בעזרת פלטה.
  • אופים למשך 25-35 דק', עד שתערובת הגבינה מזהיבה קלות והיא רוטטת מעט במרכזה. מצננים לחלוטין לפני שמצפים בתערובת השוקולד.
  • ציפוי שוקולד מריר: מניחים בקערה את השוקולד המריר הקצוץ. בינתיים מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה והמלח, ומוזגים מעל השוקולד המריר. ממתינים כדקה וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה מאוד.
  • מוסיפים פנימה את החמאה והסירופ תירס וממשיכים לטרוף במרץ עד שאחיד לחלוטין.
  • מוזגים את ציפוי השוקולד מעל שכבת הגבינה האפויה ומיישרים בעזרת פלטה. מצננים במקרר כ3-4 שעות לפני שחותכים לריבועים.
  • לאחר שהעוגה קרה לחלוטין והציפוי שוקולד התייצב ניתן לחתוך לריבועים. אני חתכתי לריבועים די גדולים בגודל של 5*5 ס"מ, וגם קישטתי במעט שוקולד לבן מומס. מומלץ להגיש את הממתק בטמפרטורת החדר ולא ישירות מהמקרר.

 

 
ביס קטן שזועק הנאה גדולה
ביס קטן שזועק הנאה גדולה צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • ניתן להקפיא את הריבועים עד כשבועיים. מפשירים במקרר במשך כמה שעות ומגישים כרגיל.
  • הריבועים נשמרים במקרר עד שבוע בקופסא אטומה היטב.
  • ניתן להוסיף מעט אלכוהול לתערובת השוקולד כדי לתת טעם נוסף לתערובת. אני אהבתי את זה ככה.
  • אמנם יש כמה שלבים בהכנת הריבועים האלה, אך נטו זמן העבודה הוא באמת לא גדול.
  • במקום להשתמש בביסקוויטים שווה לנסות להכין את הריבועים האלה גם עם עוגיות Oreos, אני בטוחה שיצא מעולה.

 

רגע לפני שאתם רצים למטבח, אל תשכחו להכנס לעמוד הפייסבוק המתוק של נטלי

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

לטורים הקודמים:

מתכון לעוגת תפוזים וקוקוס

מתכון לגביניות במילוי ריקוטה ושוקולד לבן

מתכון לקרמבו ביתי

מתכון לעוגת שוקולד ללא קמח

מתכון לקיש עגבניות ומוצרלה

מתכון לעוגיות ANZAC

מתכון לעוגת תמרים עם פקאן בזיגוג דבש

מתכון לפונדנט שוקולד

מתכון לעוגת לימון עם ציפוי חמצמץ

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.