מתכון למאפינס תפוז ושוקולד לבן

 
הפתעות מתוקות בפנים
הפתעות מתוקות בפנים צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 08:48 02/12/2011

חורף מתוק - עוגות תפוזים קטנות מנוקדות בקליפות הדרים ושוקולד צ'יפס לבן שמאזן את חמיצות התפוז

 
 
 
 
 

אין כמו האווירה של יום שישי בבוקר-צהריים, קניות וסידורים ושנייה לפני הארוחה המשפחתית. הייתי מוכנה שכל יום יהיה יום שישי.

 

במקום מנוחת הצהריים הקבועה של שישי, החלטתי להכנס למטבח ולאפות מאפינס תפוזים (שמציפים עכשיו את השווקים), גבוהים ועסיסיים שמילאו את הבית בריח הדרים משגע. שבוע חורפי (בתקווה) ומקסים לכולם.

 

מצרכים ל-16 מאפינס גדולים:
300 גרם חמאה קרה
200 גרם (כוס) סוכר
100 גרם (כוס) אבקת סוכר
3 ביצים (גודל L)
300 גרם (2 כוסות+כף גדושה) קמח
10 גרם (שקית) אבקת אפייה
120 מ"ל (חצי כוס) מיץ תפוזים
גרידה מתפוז אחד
100 גרם קליפות הדרים מסוכרות + כף קמח
100 גרם שוקולד צ'יפס לבן

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים בעטרות נייר (מנז'טים) 16 שקעים של תבנית מאפינס.
  • חותכים את קליפות ההדרים לקוביות קטנות, שמים בקערה ומוסיפים את השוקולד צ'יפס הלבן. מוסיפים כף קמח, מערבבים ומניחים בצד.
  • חותכים את החמאה לקוביות ושמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הסוכר ואבקת הסוכר ומערבלים במהירות בינונית לתערובת אחידה.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, עד שמתקבלת תערובת תפוחה וחלקה.
  • מנפים לקערה את קמח ואבקת אפייה. מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ומיץ התפוזים, כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח, ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את קליפות ההדרים והשוקולד צ'יפס ומערבלים עד להטמעה בתערובת.
  • בעזרת כף ממלאים את שקעי התבנית המרופדים בעטרות נייר עד ל-2/3 מגובה השקעים.
  • אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש עד השחמה או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש.
  • מצננים את המאפינס ומאבקים באבקת סוכר ומגישים.

 

 
אין כמו ניחוח הדרים בחורף קר
אין כמו ניחוח הדרים בחורף קר צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.