ארוחה עד 99 ש"ח • חזה עוף עם פטריות

 
חזה עוף עם פטריות בחרדל ולימון
חזה עוף עם פטריות בחרדל ולימון צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 11:10 07/12/2011

לקראת שיעור הבישול הגדול במדינה עם אהרוני, בואו להתענג על מתכון מתוך התכנית השישית • ארוחה עד 99 ש"ח - חזה עוף עם פטריות ברוטב חרדל ולימון. ראשון, 21:00 ערוץ 10

 
 
 
 
 

כלי מטבח

קרש חיתוך | סכינים | מגבת מטבח | סכו"ם | מלקחיים | שפכטל עץ | מחבת טפלון או סוטז | צלחת עבודה | קערית | מסחטת מיץ | מחבת קטנה | להגשה: 4 קעריות סיניות + 4 כפות 

 

מצרכים:

2 חזות עוף מנוקים משומן וגידים

1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות ומוצקות

3 גבעולי סלרי שלמים

4 כפות שמן זית

6 עלי מרווה טריים

6 שיני שום שלמות, קלופות

מלח, פלפל שחור גרוס

 

לרוטב:

מיץ מלימון אחד / לימון אחד

2 כפות חרדל חלק

חצי כוס יין לבן יבש

מלח, פלפל גרוס

שליש כוס שקדים מולבנים
30 עלי בזיליקום

 

אופן הכנה:

  חותכים את חזה העוף לקוביות של כ-2 ס"מ. חותכים את הסלרי לפיסות של 2 ס"מ. חותכים את הפטריות לרבעים.

 • שמים שמן ועלי מרווה במחבת טפלון רחבה וכשהוא חם מאד מכניסים פנימה את קוביות העוף, ממליחים ומפלפלים. מטגנים כשתיים-שלוש דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוצאים מהמחבת ומשאירים בה את השמן.

 • מוסיפים למחבת את שיני השום, הסלרי והפטריות ומטגנים כשלוש דקות. אם צריך מוסיפים מעט שמן למחבת וכמובן, פלפל ומלח.

 • בזמן הזה מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.

 • מחזירים את קוביות העוף למחבת ומערבבים דקה.

 • קולים את השקדים על מחבת נוספת.

 • מוסיפים את הרוטב למחבת, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כשתי דקות. מערבבים פנימה את הבזיליקום ומגישים עם אורז לבן.

 

ארוחה עד 99 ש"ח

מנה ראשונה: סלט פתיתים עם קישואים גבינה וזיתים

מנה אחרונה: בננות מזוגגות על עוגה בחושה עם רוטב שוקולד

 

רוצים לבשל לייב עם אהרוני? כל הפרטים על שיעור הבישול הגדול במדינה

בחזרה לאתר התכנית - ישראל מבשלת עם אהרוני

 

 
עוד כתבות במדור ישראל מבשלת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.