אהרוני בפיתה • בשר טחון עם גרגירי חומוס

 
בשר טחון עם גרגירי חומוס
בשר טחון עם גרגירי חומוס צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 09:05 03/12/2011

לקראת שיעור הבישול הגדול במדינה עם אהרוני, בואו להתענג על מתכון מתוך התכנית החמישית • "אהרוני בפיתה" - בשר טחון עם גרגירי חומוס על פיתה עיראקית. ראשון, 21:00 ערוץ 10

 
 
 
 
 

כלי מטבח

קרש חיתוך | סכינים | מגבת מטבח+נייר ניגוב | סכו"ם | שפכטל עץ | מלקחיים | מחבת או סיר רחב ושטוח | הגשה | מסחטת מיץ+קערית | צלחת גדולה שטוחה+כף

 

מצרכים:

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קלופות

1 בצל אדום קלוף

2 גזרים קלופים

1 פלפל אדום חריף טרי, פרוס

500 גרם בשר טרי, טחון

1 כוס גרגירי חומוס קפואים

1 כף סויה קיקומן

רבע כוס מיץ לימון סחוט/לימון שלם

מלח, פלפל גרוס

זר כוסברה  

2 פיתות עיראקיות או סלוף

 

אופן הכנה:

• קוצצים את השום, ופורסים את הפלפל החריף.

• קוצצים לקוביות את הבצל והגזר.

• שמים בסיר שטוח ורחב את השמן וכשהוא חם, מכניסים פנימה את הבצל, הגזר, השום ופלפל חריף. מטגנים כשלוש דקות.

• מוסיפים את הבשר. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר שחום, כחמש דקות.

• מוסיפים את החומוס, סויה ומיץ הלימון ומבשלים יחד עוד חמש דקות.

• בזמן הזה, קוצצים את הכוסברה. מערבבים את עלי הכוסברה אל התבשיל, מעבירים לכלי הגשה. מגישים על פיתה עיראקית.

 

 

ארוחה מזרח תיכונית - אהרוני בפיתה

מנה ראשונה: חציל קלוי עם יוגורט וטחינה

מנה אחרונה: תפוחים מטוגנים עם סוכר וקינמון

 

רוצים לבשל לייב עם אהרוני? כל הפרטים על שיעור הבישול הגדול במדינה

בחזרה לאתר התכנית - ישראל מבשלת עם אהרוני

 
עוד כתבות במדור ישראל מבשלת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.