מתכון לסנדביץ' עוגת פיסטוק ומוס שוקולד

 
סנדביץ מתוק ואלגנטי שמתאים לאירוח
סנדביץ מתוק ואלגנטי שמתאים לאירוח צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 07:39 03/12/2011

שכבות של עוגת פיסטוק, אגסים מבושלים ביין לבן ומוס שוקולד ממכר. הסנדביץ' הכי מתוק בעיר

 
 
 
 
 

תבנית בגודל 20*30 ס"מ 

 

מצרכים:

5 חלבונים

1/3 כוס סוכר

1/3 כוס קמח

1 כוס אבקת שקדים

¼1 כוסות אבקת סוכר

50 גרם פיסטוקים

 

לאגסים:

4 אגסים קלופים אך שלמים (עם הגבעול)

2 כוסות מים

1 מקל וניל

1 כוס סוכר

 

למוס השוקולד:

500 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר מומס

 

אופן הכנה:

  • מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף בהיר ויציב.
  • מנפים את הקמח אבקת השקדים ואבקת הסוכר ומקפלים אותם לתוך תערובת החלבונים ומוסיפים את הפיסטוקים.
  • מורחים את התערובת בשתי תבניות תנור ביתיות מרופדות בנייר אפייה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 18 דקות. מצננים.

 

להכנת האגסים:

  • מכניסים לסיר את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ומשאירים בסיר במשך כשעה.
  • מסננים את האגסים וחותכים לקוביות בגודל של 2*2 ס"מ.

 

למוס השוקולד:

  • מחממים 250 מ"ל שמנת המתוקה עד לרתיחה ומערבבים עם השוקולד המומס עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה ומקפלים לתוכה את תערובת השוקולד עד לקבלת מוס שוקולד.

 

להרכבת המנה:

  • מחלקים את הביסקוויט ל-2 חלקים שווים במידות של 20*30 כל אחד.
  • מניחים אחד מהביסקוויטים בתחתית התבנית ומרטיבים אותו במעט סירופ אגסים.
  • מורחים מעל הביסקוויט את מוס השוקולד ומפזרים מעל את קוביות האגסים.
  • מניחים מעל את הביסקוויט פיסטוק השני ומכניסים למקפיא לשעה.
  • פורסים לקוביות קטנות או משולשים קטנים ומגישים.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

מאפינס תרד וריקוטה

לחמניות עם טפנד זיתים

ריבועי פטל לימון

 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.