מתכון למאפינס תרד וריקוטה

 
לא רק מתוקים
לא רק מתוקים צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 07:42 03/12/2011

בדרך כלל אנחנו פוגשים אותם בגרסתם המתוקה אבל הפעם מיקי שמו מכין את המאפינס עם תרד, גבינת ריקוטה וניחוח עדין של שום

 
 
 
 
 

מצרכים (ל - 30 מאפינס):

100 גרם גבינה ריקוטה מפוררת

150 גרם תרד טרי

2 ביצים בגודל L

280 גרם קמח

80 מ"ל שמן זית

300 מ"ל כוס חלב

10 גרם אבקת אפייה

2 שיני שום מרוסקות

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

קורט מוסקט

 

אופן הכנה:

  • קוצצים את התרד ומערבבים בקערה את כל החומרים למעט גבינת ריקוטה.
  • מוסיפים לתערובת את הריקוטה ומערבבים קלות על מנת שהגבינה לא תתפרק לגמרי ולא תורגש במאפה.
  • מזלפים בעזרת שקית זילוף או כף את התערובת לתבניות שקעים למאפינס בקוטר 5 ס"מ ובגובה 3.5 ס"מ, עד 3/4 מגובהן.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-15 דקות עד הזהבה.
  • מגישים לצד כוס יוגורט עיזים מרענן.

 

הצעות לגיוון:

אפשר להחליף את הריקוטה בגבינת קשקבל מגוררת דק, להוסיף 1/4 כפית פלפל חריף ירוק קצוץ דק דק לתערובת.

או לפזר גבינת פרמזן על המאפינס לפני האפייה.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

סנדביץ' פיסטוק ואגסים

לחמניות עם טפנד זיתים

ריבועי פטל לימון

 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.