מתכון ללחמניות עם טפנד זיתים

 
אפשר להשתמש בממרח טפנד זיתים קנוי או להכין אותו בבית
אפשר להשתמש בממרח טפנד זיתים קנוי או להכין אותו בבית צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 07:44 03/12/2011

אפשר להכין את הבצק ביום האפייה או להשאירו במקרר ליום יומיים נוספים ורק אז לעצב, להתפיח ולאפות. לחמניות זיתים מוארכות מבצק על בסיס חצי קמח לבן וחצי קמח מלא

 
 
 
 
 

מצרכים: 

500 גרם קמח לחם

500 גרם קמח מלא

600 גרם מים

25 גרם שמרית

1 כפית מלח

100 גרם טפנד זיתים

שמן זית, להברשה

 

לטפנד זיתים:

1 כוס זיתי קלמטה מגולענים

1 שן שום קצוצה

1/2 כפית תימין

2-1 כפות שמן זית

פלפל שחור (לא חובה)

 

אופן הכנה:

  • טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הטפנד לתערובת אחידה. מאחסנים בכלי אטום במקרר.
  • לשים את הקמח והמים במיקסר עם וו לישה, לתערובת אחידה במשך כ-2 דקות.
  • מכסים את קערת הבצק במגבת מטבח ומשאירים בצד למשך 1/2 שעה.
  • מוסיפים את השמרים לבצק ולשים עוד 7-5 דקות במהירות בינונית.
  • מנמיכים את פעולת המיקסר למהירות איטית, מוסיפים את המלח וחצי מכמות הטפנד ומערבלים ל-2 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה נוספת (הבצק יוצא מעט דביק) לתפיחה של שעתיים.
  • מחלקים את הבצק ל-20 חלקים ויוצרים מכל חלק גליל בצק צר וארוך בקוטר 3 ס"מ ובאורך 10 ס"מ. מתפיחים כשעה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל - 220 מעלות במשך כ-15 דקות עד להשחמה.
  • מברישים בשמן זית ומגישים.

 

הערות:

  • אפשר להחליף מחצית מקמח הלחם (הלבן) בקמח מלא ואז יש להגדיל את כמות המים בעוד 1/4 כוס.
  • ניתן להוסיף לטפנד מעט פפריקה חריפה או מעט גבינת פרמזן מגוררת.

 

לתכנית המלאה >>>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

סנדביץ' פיסטוק ואגסים

מאפינס תרד וריקוטה

ריבועי פטל לימון

 

 
עוד כתבות במדור מיקי שמו אופה מהלב - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.