מתכון לעוגת שוקולד (קקאו) בחושה

 
רוצים לשדרג את העוגה? המיסו שוקולד וצפו את העוגה
רוצים לשדרג את העוגה? המיסו שוקולד וצפו את העוגה צילום: שירן כרמל
 
עודכן 07:59 05/12/2011

יש לה צבע שוקולדי עמוק אבל דווקא הקקאו הוא הכוכב האמיתי בעוגה. הכינו את הקפה ובואו להתענג על קינוח נהדר

 
 
 
 
 

מצרכים:

165 גרם (3/4 כוס ועוד כף) סוכר

110 גרם חמאה

90 גרם (חצי כוס) חלב

105 גרם (2 ביצים גדולות) ביצים

30 גרם (2 כפות) סירופ תירס

כפית תמצית וניל

קורט מלח

65 גרם (1/4 כוס ועוד כף) קמח

35 גרם (2 כפות גדושות) אבקת קקאו כהה

7 גרם (1 כפית) אבקת אפיה

7 גרם (1 כפית) סודה לשתייה

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה, הסוכר והמלח.
  • מערבבים יחד את הקמח, הקקאו, סודה לשתייה ואבקת האפייה ומנפים.
  • מערבבים את הביצים, החלב וסירופ התירס.
  • מוסיפים לאט את הנוזלים והחומרים היבשים לחמאה המוקצפת בשלוש פעמים שמתחילות עם היבשים ומסיימים איתם.
  • יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת באורך 26 ס"מ ואופים בתנור בחום 165 מעלות כ-30-35 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

לביבות פפאנש

עוגת טים טם

עוגת תפוזים עם קוקוס

מתכון לקרמבו ביתי

טארט שוקולד ובננות מקורמלות

המדריך המלא: נשיקות וניל מושלמות

עוגת שוקולד בלי קמח

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.