ניב גלבוע יוצא למסע • חצי שנה - 20 קילו

 
סנדביץ' גבינת פטה תחת עיניה הבוחנות של עדינה הדיאטנית
סנדביץ' גבינת פטה תחת עיניה הבוחנות של עדינה הדיאטנית צילום: ניב גלבוע
 
עודכן 07:39 04/12/2011

אחרי שידור הכתבה לפני כמה שבועות, בה הבטיח המבקר הקטלני להתחיל בדיאטה שתשיל ממנו 20 קילו, מאות אנשים התחילו להכנס לו לצלחת ותהו בקול לגבי כל קלוריה שעמדה להכנס לו לפה. אז איך עומדים במכבש הלחצים? ניב גלבוע בטור אישי על האתגר הגדול

 
 
 
 
 

התחלתי להבין מה קורה ביום שישי לפני שבועיים. השעה היתה 12:30 בצהריים ואני בבריתה של חברה טובה אי שם ליד העיר חדרה. 400 מוזמנים באולם אירועים ענק ומסביב מפוזרים השולחנות עמוסי סלטים, לחמים ובופה מתגרה אחד בצד.

 

אני יושב לשולחן עם מנה שלקחתי מהבופה - דג בלי רוטב, ירקות אנטיפסטי וכף אורז. ואז הנהירה מתחילה. בזווית העין אני מתחיל לראות אנשים מביטים בי ובצלחת, האמיצים מתקרבים אלי, והנועזים, יש לומר הנועזות גם מדברות אלי: "זה דיאטתי, אני מקווה". או "אני סופרת לך כל קלוריה, חמוד". כך ליד חדרה מאות אנשים נכנסו לי בלי בושה לצלחת. אנשים שאני לא מכיר ומעולם לא פגשתי, וזה קרה עוד לפני ששודרה הכתבה הראשונה בסדרה.

 

כבר כשעלו הפרומואים הבנתי שיש עניין, אבל לא תיארתי לעצמי את התגובה ברחוב, במיילים, בפייסבוק ובכל דרך אחרת כשעלתה לשידור הכתבה הראשונה. אחרי השידור הבנתי  את גודל המשימה - הכישלון הוא פשוט בלתי אפשרי.

 

 

באינטרנט הצטרפו אלי עשרות שכתבו לי שגהם מתחילים לרזות. ברחוב ניגשים אלי אנשים ומעודדים ובכל מסעדה שאני נכנס אליה מיד מתחילות ההתלחשויות. מה הוא עושה פה, הוא לא בדיאטה? אבל עיזבו אותי, תחשבו כמה לחוצים עדינה הדיאטנית ורועי המאמן. הם מלווים אותי כל הזמן, כישלון שלי, אני מניח יהיה גם שלהם. וכך עם ההבנה הזו אני ממלא בשקידה את ההוראות ומתאמן כאילו אין מחר. וכבר יש תוצאות.

 

אני מנסה להוכיח לעצמי - וגם לכם - שאפשר לאהוב אוכל, לחגוג עם אוכל, להנות ממטעמים שחלקם גם עשירים מאד בקלוריות - ולהיות רזים. בעתיד אולי אספר יותר בפרוטרוט על התפריט ומה בדיוק אני מכניס לפה כל כמה שעות, אבל גיליתי שאפשר לעשות בשבוע שתי ביקורות ללילה כלכלי, לצאת בערב לשתי מסעדות עם חברים, לשתות הרבה יין ועדיין להישקל בסוף השבוע - ולרדת. נשמע לא אמין, אני יודע, אבל חכו לפרק השני בסדרה שישודר בקרוב.

 
ביחד עם רועי המאמן
ביחד עם רועי המאמן צילום: מתוך המגזין

הבוקר אחרי השקילה אצל עדינה נשארו לנו 20 דקות עד הפגישה הבאה שלה. יצאנו לקפה ותחת עיניה הבוחנות (כפי שאתם רואים בתמונה למעלה) הזמנתי סנדוויץ עסיסי של גבינת פטה וירקות. כששאלתי את המלצרית מה אחוז השומן בגבינה, אורו עיניה של עדינה. כשהשיבו לי שהגבינה רק חמישה אחוזים, הזמנתי. ביקשתי את הרוטב לסלט בצד, כדי שאשים כמה שאני רוצה. שוב עדינה חייכה. בקיצור אני תלמיד למופת בתורת הדיאטה וחיטוב הגוף.

 

בכלל מיום ליום אני מגלה עוד "טריקים" או חוקים, שמאפשרים לי לאכול כמעט הכל - ולרדת. אבל יש גם צד שני לעניין. בחצי השנה הזו אני אשתדל לא לאכול בורקסים (גם ככה אני לא אוהב אותם) ובכלל דברים מאד מתוקים או מטוגנים בשמן עמוק. נכון, מותר לחטוא. מותר להתפתות לעיתים אבל ההבטחה שנתתי ואותה אני מקיים זה לא לעצור ולומר לעצמי - זהו, הרסת את הדיאטה. אלא לומר, היום נהנתי,  גם מחר אני אמשיך להנות רק בלי הקרואסון שקדים. עוד שבוע, אם יבוא לי שוב - אוכל.

 

אני אשמח לעדכן אתכם פה בהתפתחויות, כמו גם בפייסבוק שלי וכמובן בכתבות בחדשות 10. אני אכתוב פה בנענע כל שבוע ואנסה לתאר מה עובר עליי, מה הקשיים ואיך נחלצים מהם. בתקווה שאפשר להחלץ. נכון להיום, אני מרגיש שעוד לא ממש עמדתי מול מבחן קשה, או אכזבה שתחזיר אותי אחורה אבל מי יודע, מחכה לי חצי שנה וההתחייבות שלי זה להיות בסופה עם 20 קילו פחות. אז תאחלו לי בהצלחה.

 

רוצים לעודד את ניב גלבוע או לספר לו על הניסיון שלכם? הכנסו לפייסבוק שלו >>

 

 צפו בפרק הראשון: ניב גלבוע עולה על המשקל ופוצח בדיאטה

 

ביקורת המסעדות של ניב גלבוע

 
עוד כתבות במדור חצי שנה - 20 קילו
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.