סגול עמוק • סודות הסלק ומתכון למרק קובה

 
תנו לו להסמיק כהוגן והוא יחזיר לכם אהבה
תנו לו להסמיק כהוגן והוא יחזיר לכם אהבה צילום: Getty Images / אימאג'בנק
 
עודכן 08:31 04/12/2011

יש בו המון ויטמינים, סגולות רפואיות וטעם נהדר. הכירו את שורש הסלק שיצבע לכם את האוכל בסגול משגע. וגם: מתכון למרק קובה טבעוני

 
 
 
 
 

הסלק הוא צמח ממשפחת הסלקיים ובעולם קיימים כ-15 מינים שונים שלו. השורש של הסלק ניכן בפיגמנט אדום חזק ממשפחת הקרוטנואידים החשוב לבריאות העיניים, העור, העיכול והמערכת החיסונית. בנוסף, הסלק מכיל גם אנתוציאנידים - תרכובות פוליפנוליות ממשפחת הפלבנואידים המשמשות כנוגדי חימצון יעילים המגינים מפני מחלת הסרטן, ומחלות כרוניות אחרות. לסלק גם תכונות אנטי דלקתיות אשר מסייעות לרקמות החיבור, מסייעות לזרימת הדם ומקטינות את רמת הכולסטרול בדם.

 

שורש הסלק מכיל סיבים תזונתיים, ויטמין A, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין E, חומצה פולית, סלניום, נחושת, מנגן, מגנזיום, סידן, זרחן, ברזל, אבץ אשלגן, מעט חלבונים, חומצות שומן בלתי רוויות, ופחמימות. בנוסף לכל אלה שורש הסלק מכיל בטאין, תרכובת דמויית ויטמין העוזרת בתהליכים שונים בגוף ובניהם שמירה על תפקודו התקין של הכבד, שיכפול תאים והרחקת רעלים מהגוף. הבטאין משתתף גם בייצור קארניטין בגוף המגן על הכליות מנזק ומפחית את רמת חומצת האמינו הומוציסטאין. כאשר יש רמת הומוציסטאין גבוהה בדם הדבר יכול להעיד על חסרים בויטמין B6, ויטמין B12, וחומצה פולית.  

 

את שורש הסלק ניתן לאכול חי וטרי כסלט (חתוך או מגורד), ניתן לאדותו, לבשלו או לאפותו בתנור. לשמירה על צבעו העז, מומלץ לבשלו עם הקליפה.

 

 
ניתן להכין איתו מגוון סלטים ססגוניים וטעימים
ניתן להכין איתו מגוון סלטים ססגוניים וטעימים צילום : Getty Images / אימאג'בנק
 
המרק שמאפיין את המטבח העיראקי
המרק שמאפיין את המטבח העיראקי צילום: Getty Images / אימאג'בנק

מרק קובה סלק מסולת חיטה מלאה

 

מצרכים (4 מנות): 

200 גרם סולת מקמח חיטה מלאה

כוס מים בטמפרטורת החדר

1 כף שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור

2 כפות שמן זרעי ענבים מכבישה קרה

 

למילוי:

כוס שבבי סויה מבושלים

חופן פטרוזיליה טרייה

בצל לבן קטן

כרישה קטנה

2 שיני שום קצוצים

כף שמן זית כתית מעולה

מלח ופלפל

 

למרק:

2 ליטר מים רותחים

2 סלקים בינוניים

1 כרישה

4 שיני שום

כף קטשופ אורגני

בצל לבן גדול

חופן פטרוזיליה טרייה

1/2 לימון טרי סחוט

2 כפות שמן זית כתית מעולה

2-3 טיפות שמן סומסום

קורט קינמון

קורט ציפורן וזנגוויל

כפית שטוחה פפריקה מתוקה

קורט מלח ים

פלפל שחור

 

אופן הכנה:

  • מכניסים את כל המצרכים היבשים להכנת הקובה לקערה, מוזגים את המים לתוך הקערה בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד לקבלת עיסה אחידה ורטובה.
  • יוצרים מהעיסה 10 כדורים ומניחים להם לעמוד בצד במשך 30 דקות.

 

להכנת המרק:

  • חותכים את הסלקים לרבעים וקוצצים את הכרישה, שיני השום, הבצל והפטרוזיליה.
  • מחממים בסיר גדול ועל אש גבוה את המים ומוסיפים לתוך הסיר את כל מרכיבי המרק.

 

להכנת המילוי:

  • קוצצים את הבצל, הפטרוזיליה, הכרישה ושיני השום.
  • מערבבים את שבבי הסויה עם שאר המצרכים ומטגנים במחבת עד להשחמה.
  • משטחים על אמצע כף היד את כדור הסולת, מניחים במרכזו מעט מהמילוי וסוגרים לצורת כדור.
  • מביאים את המרק לרתיחה, מכניסים את הקובות לתוך המרק ומנמיכים את האש (אחרת הקובות יתפוררו).
  • מבשלים במשך 45 דקות על אש נמוכה ומגישים.

 

המתכון באדיבות נטלי שוינקלשטיין, נטורופתית מוסמכת N.D 

 

מתכונים טבעוניים נוספים:

3 מרקים טבעוניים

מרק ערמונים

3 מתכוני כוסמת

גלילת מנגולד במילוי אורז ובטטה

חומוס פול ביתי עם כדורי פלאפל

גרנולה ביתית בריאה

ארוחה טבעונית חגיגית בת 3 מנות

אוכל הודי טבעוני

מתכונים טבעוניים לבורגול

 

 
עוד כתבות במדור הכי טבעי שיש
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.