מתכון למרק בצל מוקרם

 
מרק צרפתי קלאסי
מרק צרפתי קלאסי צילום: יח"צ
 
עודכן 10:20 05/12/2011
שף אושרי לנקרי

כשמתחשק משהו נוסטלגי ומנחם - מרק בצל בסגנון צרפתי, מוקרם בתנור עם גבינה צהובה ביחד עם באגט קלוי

 
 
 
 
 

6 מנות

 

מצרכים:

למרק:

3 כפות שמן זית

50 גרם חמאה

4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

2 יחידות כרישה נקייה וחתוכה לקוביות קטנות

2 שיני שום כתושות

3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים וטבעות דקות

1/2 כוס יין לבן באיכות טובה

2 ליטר ציר ירקות / מים מסוננים + אבקת מרק

2 כפות קורנפלור

1 כף פלפלת טרייה

מלח

4 ענפי תימין קצוצים

6 פרוסות גבינה צהובה

 

לקרוסטיני (טוסט):

חצי באגט, פרוס לטבעות דקות

מעט גבינת פרמזן איכותית

 

אופן ההכנה:

  • להכנת הקרוסטיני, מפזרים מעל פרוסות הבאגט את הפרמזן וקולים בתנור בחום בינוני עד להשחמה קלה. מוציאים ושומרים בצד עד להגשת המרק.  
  • להכנת המרק, מחממים סיר עם תחתית עבה עם חמאה ושמן הזית ומטגנים את הבצל והכרישה, תוך ערבוב, עד השחמה.
  • מוסיפים את התימין והשום מטגנים עוד מספר רגעים, מטבלים בפלפלת
  • ומוסיפים את היין הלבן.
  • מבשלים את היין מספר דקות עד שהצטמצם בשני שליש, ואז מוסיפים את ציר הירקות. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה. 
  • מערבבים בכלי קטן את הקורנפלור עם מעט מים עד לקבלת תערובת חלקה ובלי גושים.
  • מוסיפים לסיר את תערובת הקונפלור תוך כדי בחישה, מגבירים את האש ומבשלים על להבה בינונית עד שהמרק מסמיך. טועמים ומתבלים במלח ופלפלת לפי הטעם.  
  • מוזגים את המרק לקערות אישיות (שניתן להכניס לתנור), מניחים מעל כל מנה פרוסת גבינה צהובה ומכניסים לתנור חם למספר דקות עד להזהבה של הגבינה. מוציאים בזהירות ומגישים לצד הקרוסטיני ובצל ירוק קצוץ.

 

המתכון באדיבות שף אושרי לנקרי למסעדת כפות תמרים בקיבוץ אילות

 

מחפשים עוד מתכונים טעימים? נסו את אלה:

סלט עגבניות וגבינת פטה

גלילות חציל קלוי במילוי גבינות

מרק עגבניות ושעועית

תבשיל קציצות ואורז

טבעות דלורית במילוי בשר

פלפלים ממולאים בבשר ואורז

עוף ממולא באורז ובבשר

פשטידת פסטה, פטריות וכרישה

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.