מתכון לגלילות טורטיה במילוי בשר

 
ביס אחד ותגלו עושר של טעמים מגולגלים בתוך פיתה דקיקה או טורטיה
ביס אחד ותגלו עושר של טעמים מגולגלים בתוך פיתה דקיקה או טורטיה צילום: רועי ברקוביץ'
 
עודכן 19:44 04/12/2011
שף ארז שבו, מסעדת כרמא

פיתה דרוזית, פוקאצ'ה או טורטיה עוטפים תערובת של בשר מתובל עם צנוברים קלויים וקוביות חציל

 
 
 
 
 

במסעדת כרמא, לצורך הכנת המנה משתמשים בפיתה דרוזית שנאפית בטאבון שבמקום. אך לצורך ההכנה בבית ניתן במקום פיתה דרוזית להשתמש בפוקצ'ה דקה, טורטיה או פיתה.

 

מצרכים ל-4 פיתות חתוכות ומגולגלות:

200 גרם בשר טלה, טחון

200 גרם בשר בקר, טחון

1 בצל גדול, קצוץ דק

2 שיני שום, קצוצות

כף גדושה של צנוברים, קלויים במחבת

1/4 כפית בהרט

1/2 כפית פלפל שחור, גרוס טרי

חציל בינוני בקליפתו, חתוך לקוביות

שמן זית לטיגון

 

אופן הכנה:

  • ממליחים את החציל מעט, משרים ל-20 דקות מעל מסננת. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את החציל עד להזהבה. מניחים על גבי נייר סופג.
  • באותה המחבת, מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך רך ושקוף.
  • מוסיפים את השום ומטגנים אגב ערבוב כדקה נוספת. מוסיפים את בשר הבקר והטלה ומטגנים עד שהבשר מוכן לגמרי. מוסיפים את החציל המטוגן, מערבבים ומסירים מן האש.
  • חותכים כל פיתה ל-2 חצאים, מניחים בקצה הרחב מעט מתערובת המילוי, ומגלגלים.
  • מגישים מייד, בליווי יוגורט עיזים משובח או טחינה.
 
פטיט סירה
פטיט סירה צילום: יח"צ

המלצת יין לצד המנה:

פטיט סירה גפנים בוגרות הרי יהודה 2008 - יין אדום יבש, בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של פטל שחור, אוכמניות וליקריץ. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת, והוא ילווה היטב את המנה המתובלת.

 

המתכון באדיבות ארז שבו, שף ובעלים של מסעדת 'כרמא' - עין כרם.

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

על היין האציל שמכינים עם פטריות

סיור יקבים באזור הכרמל

מתכון לפילה דניס על פירה עדשים

לכל אירוע יין משלו - מדריך

טיול יקבים באזור הגליל

ראיון עם סומלייה מסעדת ליליות

מתכון לקציצות ברוטב עגבניות ואפונה

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.