מתכון לפחזניות מלוחות עם פרמזן

 
חטיף נפלא ומפתיע למסיבת החנוכה
חטיף נפלא ומפתיע למסיבת החנוכה צילום: דני לרנר
 
עודכן 08:10 08/12/2011

רגע לפני שחנוכה מגיע - גרסה מלוחה ומטוגנת לפחזניות עם פתיתי פרמזן בפנים ומטבל שום ועירית בצד

 
 
 
 
 

מצרכים (30-40 יחידות): 

1 ו-1/4 (150 גרם) כוסות קמח

1 מיכל שמנת לבישול מופחתת שומן 10%

2/3 כפית מלח

100 גרם חמאה

4-5 ביצים

1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן

 

לטיגון:

1 ליטר שמן

 

למטבל:

1/2 גביע (125 גרם) גבינה לבנה 5% שומן

1/2 גביע (100 גרם) יוגורט לבן 1.5% שומן

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל שחור

1 כף עירית קצוצה

 

לקישוט:

2 כפות עירית קצוצה 

 

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר בינוני את השמנת, החמאה והמלח עד לרתיחה.
  • מוסיפים לסיר את הקמח ובעזרת מקציף ידני מערבבים היטב כדקה ומסירים מהלהבה.
  • מוסיפים לסיר ביצה אחת ומערבבים. חוזרים על פעולה זו עם יתר הביצים עד שהבלילה מקבלת גוון מבריק והיא יציבה לזילוף.
  • מוסיפים לתערובת את פתיתי הפרמזן ומערבבים במשך כ-2 דקות.
  • מחממים בסיר בינוני שמן לטיגון על להבה בינונית.
  • מזליפים בזהירות ובעזרת שקית זילוף לתוך השמן מקלות או עיגולים מתערובת הבצק (כמו בתמונה).
  • מטגנים את הפחזניות במשך כ 2-3 דקות ומוציאים מהשמן אל נייר סופג.
  • מערבבים בקערית את כל המצרכים להכנת המטבל.
  • מסדרים את הפחזניות על צלחת הגשה, מקשטים בעירית קצוצה, מניחים לצד קערית המטבל ומגישים חם.

 

המתכון באדיבות השף הלבן של תנובה.

 

מחפשים עוד מתכונים לחנוכה? נסו את אלה:

שלב אחרי שלב - מתכון מנצח לסופגניה

פפאנש רומני

סופגניות אפויות מקמח מלא

לביבות בטטה

עוגיות יו יו מטוגנות

סופגניות במילוי שוקולד

צ'ורוס בציפוי סוכר וקינמון

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.